Lambda verlaagd van Kooltherm® hardschuim isolatie

Artikel delen

Kooltherm® hardschuim isolatie van Kingspan Insulation is verder verbeterd. De lambdawaarde is verder teruggedrongen van 0,021 naar 0,020. Hierdoor isoleert u met Kooltherm nóg beter en dunner.

Door de verlaagde lambda-waarde kunt u bouwen of renoveren met een smallere constructie, terwijl u dezelfde Rc-waardes behaalt als bij bredere constructies met dikkere isolatiematerialen. Verder kunt u binnen bestaande constructies een hogere isolatiewaarde behalen en dure bouwkundige aanpassingen voorkomen die nodig zijn bij dikkere isolatiematerialen.
Door zijn slankheid in combinatie met de hoge isolatiewaarde is Kooltherm K8 Spouwplaat bij uitstek geschikt als spouwisolatie. Zo behaalt u bij een dikte van 63 mm een Rc-waarde van ruim 3,5 m²•K/W en met een dikte van 117 mm zelfs een Rc-waarde van 6,0 m²•K/W. Dit materiaal is verder voorzien van DuboKeur, eenvoudig te verwerken en toepassing geeft geen kans op verzakken. Deze isolatie heeft tot slot een zeer goede brandklasse; Euroklasse BS1d0 in applicatie.

Kingspan Insulation B.V., Winterwswijk, (0543) 543 210, www.kingspaninsulation.nl