Passief bouwen vraagt duurzaam luchtdicht bouwen

Artikel delen

Het Soudal Window System (SWS) is een gecertificeerd systeem dat op relatief eenvoudige wijze luchtdicht en passief bouwen mogelijk maakt. Warmteverliezen worden sterk beperkt door optimale isolatie, terugdringing van koudebruggen en een doorgedreven luchtdichtheid.

Luchtdichtheid heeft een grote invloed op energieverlies, naast comfortverlagende zaken als stof, tocht en extra geluidshinder (luchtlekken = geluidslekken). In de strijd tegen luchtlekken bent u gewend om een kit buiten te plaatsen, PUR-schuim als isolatie te gebruiken en een kit binnen te gebruiken. Voortaan blijft u dit doen, maar gebruikt u Flexi Foam als PUR en als absolute zekerheid voor luchtdichtheid een dampdichte SWS tape aan de binnenzijde. Zo creëert u een luchtdichte binnenschil. SWS tape combineert op slimme wijze doorontwikkelde versies van bekende producten, zoals een acrylaatkit die tot wel 25% beweging kan opvangen.
Flexi Foam heeft maar liefst zes certificaten. Maar ook de tapes zijn bijzonder, want deze zorgen door een  perfecte ‘stuc/pleister’ mogelijkheid voor een compleet scheurvrij geheel. SWS is getest om blijvend duurzaam haar functie in het systeem te kunnen uitvoeren .

Eigenschappen

SWS biedt in de juiste applicatie (zowel op aluminium, houten of kunststof kozijnen in zowel een standaard- als een passiefhuis):
•    luchtdichtheid en dampdichtheid aan de binnenzijde;
•    optimale thermische en akoestische isolatie in het midden;
•    weer- en windbescherming aan de buitenzijde.
Bijzonder is dat Flexifoam werd getest op 9.000 voegbewegingen en daarbij als enige in haar soort geen scheuren of barsten vertoonde. Een jarenlange thermische en akoestische isolatie is daarmee gegarandeerd. De SWS-membranen zijn goed verwerkbaar en bieden dankzij hun bijzondere samenstelling een duurzame scheurvrije hechting voor pleisterwerk. Dit komt de luchtdichtheid uiteraard voor vele jaren ten goede. De kwalitatieve (binnen- en buiten)kitten optimaliseren het geheel. 

Soudal, Breda, (076) 542 49 01, www.soudal.com