Veel aandacht op Batibouw voor Nederlandse beursbezoeker

Artikel delen

Van 20 februari t/m 2 maart 2014 opent Brussels Expo tijdens Batibouw haar deuren voor (ver)bouwend Nederland. De eerste twee dagen van de beurs staan in het teken van de professional; daarna zijn negen dagen gereserveerd voor consumenten.

Ook uit Nederland zijn meer dan dertig bedrijven op de beurs aanwezig. Het aantal toont de groeiende belangstelling vanuit Nederland voor deze bouwbeurs voor bedrijfsleven én consument. Het is inmiddels de 55e editie van de beurs en nog steeds zijn de cijfers stijgend. Maar liefst 1.000 exposanten tonen op 120.000 m2 hun noviteiten, innovaties en producten. Thema’s, zoals ‘Betaalbaar Wonen’, ‘Bijna Energie neutraal’ en ‘Hout’, worden tijdens de beurs aangesneden. Ruim 300.000 bezoekers, waarvan 75.000 uit professionele hoek, bezochten de afgelopen editie van Batibouw.
Verspreid over twaalf overzichtelijk ingedeelde en logisch gestructureerde hallen of paleizen, vindt de bezoeker zijn weg langs onderwerpen zoals airconditioning en verwarming, alarmering en veiligheid, vloeren, binnen- en buitentimmerwerk, domotica, elektra en verlichting, keukens, interieurdecoratie en meubels, sanitair en kachels en haarden.
Tegelijk met de professionele dagen van Batibouw wordt op 20 en 21 februari 2014 ook Build-IT georganiseerd; een ICT-evenement dat speciaal is bedoeld voor de bouwsector. Voor studenten architectuur wordt op 26 februari 2014 Concept Build georganiseerd. Tijdens dit evenement kunnen studenten architectuur deelnemen aan een lezing van de bekende Belgische architect Julien Desmet.

Optimaal bereikbaar

Batibouw is uitstekend bereikbaar. Vanaf de snelweg wordt afrit 7bis of 8 genomen, waarna de borden EXPO worden gevolgd. Brussels Expo beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Wie liever met het openbaar vervoer komt: op Station Brussel-Zuid stopt onder meer de Thalys. Vandaar gaat de reis per Metro 6 (richting ‘Koning Boudewijn’) en kan worden uitgestapt bij metrostation ‘Heizel’.
Om lange wachttijden aan de ingang te voorkomen, kunnen professionele bezoekers met een uitnodiging zich voorregistreren via de website www.batibouw.com. De bevestigingsmail die vervolgens wordt ontvangen, geldt als badge en toegangsticket tot Batibouw.

Openingstijden

Zaterdag 22 februari t/m zondag 2 maart 2014    : 10.00 – 18.30 uur
Donderdag 27 februari 2014 met avondopening    : 10.00 – 23.00 uur

Speciale professionele dagen:

Donderdag 20 februari 2014                : 10.00 – 18.30 uur
Vrijdag 21 februari 2014                : 10.00 – 21.00 uur

Een compleet overzicht van de hallen en hun indeling is te vinden op de website van Batibouw: www.batibouw.com.