Cassettesysteem op basis van geïsoleerde panelen

Artikel delen

Kingspan Geïsoleerde Panelen introduceert Benchmark Kreate, een bijzonder cassettesysteem op basis van geïsoleerde panelen. Dit systeem biedt de architect meer vrijheid tijdens de ontwerpfase dan ooit tevoren.

Het naadloze cassettesysteem Benchmark Kreate combineert een uitstekende isolatiekern met een onbeperkte ontwerpvrijheid voor architecten. Zij kunnen voor hun projecten kiezen uit cassettes met een uitgebreid scala aan kleuren, lengten, breedten, dikten, grootten en indelingen. Dit biedt de mogelijkheden tot creatief combineren van façades in meerdere kleuren en texturen om onder andere kantoorgebouwen, winkelcentra, scholen en ziekenhuizen een modern uiterlijk te geven.
Traditioneel opgebouwde façades bestaan uit meerdere onderdelen, vergen veel montagetijd tijdens de bouw en kunnen op veel punten defecten vertonen. Benchmark Kreate is een paneel dat als één component door één leverancier wordt geleverd. Het kan eenvoudig en snel met behulp van een bouwlift in één enkele handeling worden geïnstalleerd, zodat de gebouwen sneller waterdicht zijn en de totale projectduur substantieel verkort kan worden. En omdat er minder lang op grote hoogte wordt gewerkt, is de kans op ongelukken kleiner.

Luchtdichte aansluiting
De cassettes hebben afgeronde hoeken, in tegenstelling tot conventionele cassettes. Deze gladde afwerking geeft elke façade een jong en eigentijds uiterlijk. Bovendien zijn de voegen af fabriek voorzien van een afdichting zodat de panelen luchtdicht aansluiten. De panelen zijn gemakkelijk en snel te monteren. Ze hebben verder een lange levensduur, thermische vormvastheid en uitstekende prestaties op het gebied van warmte-isolatie, brandveiligheid en duurzaamheid. Dit alles onder de algehele Benchmark-garantie.  Deze garandeert dat het systeem zijn sterkte en isolerende eigenschappen gedurende 25 jaar zal behouden.
Afhankelijk van de individuele specificatie zijn U-waardes van 0,13 W/m2K mogelijk. Verder is het product voorzien van een ECOsafe isolatiekern van polyisocyanuraat (PIR). Het systeem voldoet aan de huidige bouwvoorschriften en uit grootschalige testen is gebleken dat het voldoet aan de FIREsafe-voorschriften, goedgekeurd door de Engelse Loss Prevention Certification Board (LPCB), een belangrijk aspect voor eigenaren van en investeerders in gebouwen. Bij sloop kunnen alle onderdelen van het systeem volledig worden gerecycleerd of hergebruikt.

BENCHMARK by Kingspan, Tiel, (0344) 675 250, www.kingspanbenchmark.nl