Gemodificeerd hout met de uitstraling van edelhout

Artikel delen

Plastica introduceert Elements, een FSC gecertificeerde houten gevelbekleding met een bijzonder mooie nerf die in vijf verschillende kleuren olie leverbaar is. Elements is een natuurlijk product van Radiata Pine met de uitstraling van edelhout. Het heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd waardoor de stabiliteit van het hout beter is, het hout minder werkt en oppervlakteschade nauwelijks voorkomt. Bovendien is het hout gemodificeerd, kan het onder andere blind bevestigd worden en behoeft het nauwelijks onderhoud.

Elements is verkrijgbaar in twee types die beide zowel horizontaal als verticaal zijn toe te passen. Het Hector profiel is een modern profiel, dat zowel zichtbaar als blind bevestigd kan worden. Het type Rhombus is een veelzijdig ‘open‘ gevelprofiel, dat ook heel is geschikt is als erfafscheiding. Hiervoor zijn palen beschikbaar in dezelfde kwaliteit en uitstraling. De houten gevelbekleding voldoet aan de hoogste standaarden, is FSC gecertificeerd en volledig recyclebaar.
Het hout is verder gemodificeerd. Houtmodificatie richt zich op het verbeteren van de zwakke eigenschappen van hout zonder dat dit ten koste gaat van de esthetische waarde van hout als een materiaal met een warme en natuurlijke uitstraling. Elements is ovengedroogd, dit houdt in dat de houten gevelbekleding al is ‘voorgekrompen’ waardoor het stabieler is in de toepassing. Daarbij is het behandeld met een ACQ houtconserveringsmiddel zonder chroom en arsenicum, waardoor het vrij blijft van houtrot door schimmel of schade door insecten. Het hout is weliswaar ovengedroogd, maar heeft nog steeds een vochtgehalte van 12%-14%. Dit zorgt ervoor dat de kans op eventuele breuken of scheuren aanzienlijk kleiner is. Daarnaast heeft dit product een garantie van tien jaar op houtrot door schimmels of schade door insecten.

Plastica, Waalwijk, (0416) 67 24 00, www.plastica.nl