Glazen scheidingswand, beamerscherm en whiteboard ineen

Artikel delen

Saint-Gobain Glass Benelux introduceert SGG Planilaque Stadip®, tweezijdig gelakte en gelamineerde veiligheidsbeglazing met bijzondere toepassingsmogelijkheden. De aan weerszijden zichtbare laklaag zorgt niet alleen voor een decoratieve wandafscheiding, maar kan ook gebruikt worden als whiteboard en beamerscherm in vergaderzalen. Daarnaast is het product de enige in zijn soort die voorzien is van een veiligheidscertificering conform de EN 12600 norm.

Het gekleurde, ondoorzichtige uiterlijk is te danken aan een resistent aangehechte laklaag die in een autoclaaf op de achterzijde van het glasblad is gebakken. Door twee van deze bladen ruggelings met een polyvinylbutyralfolie (PVB) te verlijmen, wordt de laklaag duurzaam gelamineerd en krijgt het glas zijn veilige eigenschappen. SGG Planilaque Stadip® is dan ook het enige dubbelzijdig gelakte glas in de Europese markt dat het veiligheidscertificaat EN 12600 bezit. Dit betekent dat het glas voldoet aan alle eisen van letsel- en doorvalveiligheid; de scherven blijven bij een breuk aan de PVB-folie plakken waardoor de kans op letsel beperkt blijft. Daarnaast is het gladde oppervlak makkelijk te onderhouden en bestendig tegen reinigingsproducten.
Er zijn drie standaardkleuren: ultrawit, ultrazwart en amandelgroen. Daarnaast is er een spiegeluitvoering verkrijgbaar. Op verzoek zijn andere kleuren leverbaar. Dit product is met name geschikt voor interieurs waar een representatieve uitstraling gewenst is. Denk aan scheidingswanden, schuifdeuren, vestiaires, pashokjes, sanitaire ruimtes en wandmeubels. Desgewenst is de wand te gebruiken als whiteboard of beamerscherm.
De beglazing is leverbaar in een standaardafmeting van 3210 x 2550 millimeter, in de diktes 66.2 en 44.2 millimeter. Ook hier geldt dat andere afmetingen en uitvoeringen, zoals ingesneden, gematteerd of geserigrafeerd glas, op aanvraag leverbaar zijn. Verder is het een onschadelijk product voor gezondheid en milieu en het bevat geen zware metalen of andere toxische chemische componenten.

Saint Gobain Glass Benelux, www.saint-gobain-glass.com