Grote panelen bekistingssysteem versnellen bouwproces

Artikel delen

Met Framax Xlife biedt Doka Nederland een kaderbekistingssysteem dat verschillende grote panelen omvat. De grote panelen hebben standaard-afmetingen van 240 x 270 cm en 240 x 330 cm (b x h). Met de bijbehorende Framax snelspanner-RU of uni-spanner en Framax-klemprofiel, kunnen de panelen worden verhoogd tot een maximale bekistingshoogte van maar liefst 10,80 meter.

Alle verbindingsonderdelen en toebehoren van het Framax Xlife-systeem passen naadloos in het 15 cm-raster, waardoor het bekistingssysteem op maat aan elk bouwplan kan worden aangepast. De consequente rasterpatronen zorgen bovendien voor een vereenvoudigde planning en logistiek en staan garant voor een geordend plaatpatroon. Het bekistingssysteem leent zich voor wand-, kolom- en funderingsbekistingen en kan worden gecombineerd met de Doka-klimbekisting MF, de zelfklimmende bekistingen van Doka, Doka-vouwklimsteigers en Doka-steunbokken.
Framax Xlife panelen met grote oppervlakken lenen zich er bij uitstek voor om met de kraan te worden verplaatst. Wanneer het bekistingssysteem wordt gecombineerd met de klimbekisting MF van Doka, kunnen bekisting en klimsteiger zelfs in één enkele kraanbeweging als een eenheid worden verplaatst.
Het Framax kaderbekistingssysteem is opgebouwd uit  een vormstabiel, van binnen en buiten thermisch verzinkt en gepoedercoat stalen frame dat een grote sterkte en stijfheid combineert met een hoge corrosieweerstand. De afwerking met een poedercoating zorgt er bovendien voor dat het frame zich gemakkelijk laat reinigen. De maximale betondruk bedraagt 80 kN/m2 bij een 20 mm centering.
De Xlife bekistingsplaat wordt gevormd door een kern van multiplex, die is voorzien van een kunststof bekleding die langdurig meegaat en eenvoudig kan worden gereinigd en minder gevoelig is voor beschadigingen. De kunststof bekleding staat bovendien garant voor een strak betonoppervlak.

Doka Nederland, Oss, (0412) 65 30 30, www.doka-nederland.nl