Koolborstelloos boren en schroeven

Artikel delen

Koolborstelloos, snel, krachtig en nauwkeurig: Metabo stelt volledig nieuwe accu- boorschroefmachines en klopboormachines in totaal zes uitvoeringen voor. Het zijn de meest compacte en lichtste 18-Volt-machines in hun klasse.

Metabo voert met deze machines een nieuw motorconcept in. De twee LTX-BL(BrushLess)-machines leveren, met hun koolborstelloze motoren, 2.050 toeren in de tweede versnelling. Dat is volgens de fabrikant het hoogste toerental in de markt. Bovendien zijn deze machines met talrijke intelligente functies uitgerust: ze hebben een elektronische momentkoppeling voor precies schroeven. Ze passen daarbij, in het lage koppelmomentbereik, het toerental voor precies werken, speciaal met kleine schroeven, automatisch aan. Met een schakelaar schakelt de gebruiker tussen maximale kracht, impuls-modus en vooraf ingestelde snelheid en spaart zo tijd bij wisselende werkzaamheden.
De accu-boorschroefmachine BS 18 LTX BL Quick en de accu-klopboormachine SB 18 LTX BL Quick zijn het best uitgerust voor universeel gebruik in de bouw, constructie en metaalindustrie. Met 600 toeren in de eerste en 2.050 toeren in de tweede stand hebben zij onder de 2 tot 3 snelheden machines, het hoogste toerental in de markt. De nodige kracht levert het maximale koppel van 44 Nm bij zachte en 90 Nm bij harde schroefverbindingen. De onverslijtbare elektronische Metabo-momentkoppeling maakt exact schroeven mogelijk.
De koolborstelloze motoren gaan bijzonder zuinig met de energie van de accu-packs om. Bovendien wordt de energie, die bij het afremmen van de motor ontstaat, naar de accu teruggevoerd. Samen met de 5.2 Ah accu-packs worden deze intelligente machines echte uithoudings-vermogen-pakketten. De klopboormachine weegt 2,0 kg, de boorschroefmachine slechts 1,9 Kilo.
De nieuwe koolborstelloze accu-machines brengt Metabo met het praktische Quick snelwisselsysteem op de markt. Wie vastzittende schroeven of schroeven met beschadigde kop moet uitdraaien kan dat met alle machines dankzij de Impulsfunctie snel en eenvoudig realiseren. Met het nieuwe Pick+Mix systeem kunnen gebruikers de machines bovendien ook zonder accu-packs en lader aanschaffen of zich een individuele set uit machine, accu, lader en transportoplossing samenstellen. 

Metabo Nederland bv, Breukelen, (0346) 259 060, www.metabo.nl