Toiletzittingen standaard en blijvend hygiënisch

Artikel delen

Pressalit produceert de toiletzittingen voor projecten uit de veel toegepaste series Objecta, Projecta, Objecta D, Projecta D en Projecta Plus nu standaard met geïntegreerd Polygiene®. Daarmee is de zitting blijvend hygiënisch. Een toiletzitting met Polygiene® heeft als voordeel dat vermeerdering van bacteriën wordt verhinderd. Bovendien wordt 90 procent van de aanwezige virussen, schimmels en bacteriën binnen 24 uur gedood.

In de fabriek te Ry van de Deense fabrikant, wordt Polygiene® vermengd met Duroplast en onder hoge temperatuur tot een toiletzitting geperst. Hierdoor is het Polygiene®-effect geïntegreerd in de zitting. In tegenstelling tot antibacteriële oppervlaktebehandelingen, is de antibacteriële werking van een Pressalit zitting niet aan slijtage onderhevig. Deze blijft gedurende de hele levensduur van de zitting functioneel.
De schone toiletzittingen zijn vooral interessant voor toiletruimten en badkamers in openbare en semi-openbare gebouwen. In het bijzonder in hygiënegevoelige en frequent gebruikte ruimten, zoals in de verzorgingssector, de horeca, op scholen, vliegvelden en stations is deze toiletzitting een goed hulpmiddel in de strijd tegen de verspreiding van ziekten.
Het materiaal Polygiene® is door vele instanties uitvoerig getest op werking en op effect voor mens en milieu. Hieruit blijkt dat het materiaal op geen enkele wijze schadelijke effecten heeft. Het bestaat uit zilverzouten, die van nature voorkomen in drink- en zeewater. Polygiene® is ondermeer getest en/of gecertificeerd door Öko-Tex® en Bleusign®, geregistreerd onder de Europese biocidenrichtlijn, het voldoet aan de Europese chemicaliënwetgeving REACH.

Wijnbeek Sanitair BV, Uitgeest, (0251) 36 10 10, www.pressalit.nl