Accu-packs laden in recordtijd

Artikel delen

Metabo bracht in februari een bijzonder snel laadapparaat voor accupacks van 14,4 tot 36 Volt op de markt. Een 14.4-, 18- of 36-Volt-accupack met een capaciteit van 4.0 Ah laadt het nieuwe supersnellaadapparaat ASC Ultra van Metabo in slechts 35 minuten volledig op.

De prestaties van de lithium-ion accupacks voor elektrisch gereedschap hebben zich de laatste jaren in snel tempo ontwikkeld. Echter, hoe meer uithoudingsvermogen de accu-packs krijgen, des te langer duurt het om hun energiereserve weer aan te vullen. Metabo ontwikkelt daarom niet alleen de accu-packs, maar de gehele Ultra-M-Technologie, inclusief machines en acculaders, voortdurend verder. Ook ’s werelds eerste accu-packs en nog altijd de enige met 18 V en 5,2 Ah, zijn met het nieuwe supersnellaadapparaat in 45 minuten weer vol. Voor het laden van 3.0 Ah-accu‘s heeft de ASC Ultra slechts 27 minuten nodig.
De korte oplaadtijd wordt bereikt door een verhoging van de laadstroom tot 6,5 Ampère. Daarnaast is er sprake van een perfect samenspel van intelligent batterijmanagement, individuele cel controle,      processor gestuurd laad- en ontlaadmanagement en de gepatenteerde Air Cooled Technologie. Voordat een accupack geladen kan worden moet deze naar 50° Celsius afgekoeld worden. De Air Cooled technologie koelt de accu met behulp van een ventilator in het laadapparaat snel af, minimaliseert de lastige wachttijden en maakt de accu-pack zo snel mogelijk klaar voor gebruik. De werking van de ventilator wordt daarbij automatisch op de betreffende accutemperatuur aangepast. Op alle lithium-ion accupacks geeft Metabo daarom een volledige garantie van drie jaar, ongeacht het aantal laadcycli en zonder registratie.

Metabo Nederland BV, Breukelen, (0346) 25 90 60, www.metabo.nl