Besmeurde muur eenvoudig te reinigen

Artikel delen

Eerst een muur besmeuren met moeilijk te verwijderen vlekken, waaronder ketchup, mosterd, taart en stroop. Daarna de muur eenvoudig en snel reinigen zonder enige opglanzing of verkleuring. Dit kan met Sigmapearl Clean Matt van Sigma Coatings. Deze verf is onlangs onderworpen aan een praktijktest en toepassing scheelt aanzienlijk in onderhoudskosten op lange termijn.

De test is uitgevoerd in het kader van de nieuwe campagne ‘Doekje erover. Klaar!’ van Sigma Coatings. Na het verwijderen van een vlek, blijft de matte ‘look’ van de muur behouden. Door het egale uiterlijk sluit deze muurverf tevens aan bij de trend van nu, waarbij strakke wandafwerking steeds vaker de voorkeur krijgt. Dave van Duuren, eigenaar van Van Duuren Schilderwerken uit Amersfoort, past Sigmapearl Clean Matt regelmatig toe in keukens. ‘Daar worden de muren vaak smerig door bijvoorbeeld koffie of spaghettisaus,’ weet hij. ‘Zelf bracht ik na het schilderen nog wel eens een transparante lak of vloercoating aan om te voorkomen dat een vlek zich aan de verf kan hechten. Dat werkt goed, maar kost veel tijd en extra materiaal en dus geld. Als je deze nieuwe verf gebruikt, kun je dat goed schoonmaken zonder dat er verkleuring of slijtage optreedt.’
Het geheim van Sigmapearl Clean Matt is dat na dertig dagen uitharding zowel water- als vetachtige substanties niet in de coating trekken. Damian Froklage, international product marketeer bij Sigma Coatings: ‘Deze innovatieve oplossing zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld sporen van zwarte schoenzolen of fineliners gemakkelijk met een doekje van het oppervlak kan wegvegen. Dit is met name handig in publieke ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals ziekenhuizen, scholen of hotels.’ Voor meer hardnekkig vuil, zoals koffie- of wijnvlekken, is Sigmapearl Cleaner ontwikkeld.
Sigmapearl Clean Matt is schrobvast klasse 1 volgens EN13300, in verwerking optimaal dekkend en heeft een fijne structuur. Daarnaast is het product oplosmiddel- en emissievrij, geurarm, waarmee overlast voor de eindgebruiker tot het minimum wordt beperkt. De verf is onderscheiden met een DUBOkeur certificaat. Met een gemeten VOC Emissie volgens ISO 11890-2: 2006 van 0 g/ltr. voldoet Sigmapearl Clean Matt ook maximaal aan de BREEAM HEA9 credit.

De praktijktest is hier te zien: http://youtu.be/UzY8U0efWyM.

PPG Coatings Nederland B.V., Sigma Coatings Bouwdivisie, Uithoorn, (0297) 54 19 11, www.sigma.nl