Doorvoermanchetten maken luchtdicht bouwen eenvoudig

Artikel delen

Luchtdicht bouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar met de slimme luchtdichte doorvoermanchetten van Ubbink is dat heel eenvoudig. De doorvoermanchetten zijn makkelijk te installeren en ook achteraf toepasbaar bij renovatie. Breek of zaag daarvoor de manchet op de aangegeven breuklijn en snijdt het membraam door. Dankzij de bijgeleverde reparatieset is de dichting snel en simpel hersteld.

De luchtdichte doorvoermanchetten van Ubbink zijn verkozen tot één van de negen meest duurzame bouwproducten van de BouwBeurs 2013. Motivatie van de jury van de Greenbuild Expert’s Choice: deze manchetten vormen een luchtdichte afsluiting voor dak- en muurdoorvoeren en realiseren energiebesparing, voorkomen vochtschade en verbeteren het klimaat. Groot voordeel is dat ze gemakkelijk te verwerken zijn in de bouw en goed afsluiten. Dat is een groot pluspunt ten aanzien van luchtdicht bouwen en voorkomt dat je met PUR en kit in de weer moet.
Ventileren is overigens bij luchtdicht bouwen essentieel voor een gezond binnenklimaat. Ook daarvoor bent u bij Ubbink terecht.

Compleet productassortiment
•    Luchtdicht dakdoorvoermanchet. Luchtdichte afsluiting van dakdoorvoeren ø 100-131/ø 150-186/ø 180-250, geschikt voor dakhellingen 0°-55°.
•    Luchtdicht doorvoermanchet. Luchtdichte afsluiting van met name geveldoorvoeren ø 60-80/ø 100-131/ø 150-186.
•    Luchtdicht kabel- en leidingdoorvoermanchet. Luchtdichte afsluiting van (elektra)kabel- en (water)leidingdoorvoeren ø 2-64 mm, geschikt voor dakhellingen 0°-55°.
•    Luchtdicht schroefprofiel. Sluit met de zachte uiteinden niet-luchtdicht aangesloten bouwdelen zoals nok, hoekkeper en muurplaat, alsnog luchtdicht af .
•    Luchtdicht kitprofiel. Voor montage met high tack kit; dankzij de zachte uiteinden maakt u in elke gewenste hoek een luchtdichte aansluiting.
•    Luchtdichte langsnaadtape. Stevige, uv-bestendige tape voor het dichten van grote luchtlekken; geeft een fraaie afwerking.
•    Luchtdichte elastische butyltape. Biedt uitkomst waar u gangbare oplossingen niet kunt toepassen.
•    Dampremmende folies. Voorkomen het binnendringen van vochtige lucht in geïsoleerde dak- en gevelconstructies en verbeteren de luchtdichtheid.

Ubbink bv, Doesburg, (0313) 48 02 00, www.ubbink.nl/luchtdichtbouwen