Eerste accu haakse slijper ter wereld ? 150 mm

Artikel delen

Profielen en buizen met een diameter van maximaal 45 mm doorslijpen zonder de machine of het werkstuk te draaien is vanaf heden ook snoerloos mogelijk met de nieuwe accu haakse slijper W 18 LTX 150 van Metabo. Deze fabrikant breidt haar 18 Volt range uit met de eerste accu haakse slijper ter wereld voor schijven van Ø 150 mm.

Met de 150 mm Flexia rapid schijf kan de professionele metaalbewerker, in vergelijking tot de 125 mm schijf, niet alleen circa 40% diepere maar ook duidelijk meer doorslijpsneden maken. In 10 mm rondstaal maakt de schijf bijvoorbeeld 340 in plaats van 100 sneden. Metabo rust de W 18 LTX 150 met de nieuwe, ’s werelds eerste, lithium-ion accupack met 5.2 Ah uit. De standaard meegeleverde doorslijp-beschermclip kan de gebruiker bij doorslijpwerkzaamheden eenvoudig op de beschermkap plaatsen.
De sterke en duurzame motor heeft een onbelast toerental van 8.000 omwentelingen per minuut. Het stoffilter is zonder gereedschap eenvoudig aan te brengen, te verwijderen en te reinigen. De machine heeft verder een as-vergrendeling en een snelspanmoer. Het slanke motorhuis en de ergonomische positie van de schakelaar garanderen, ook bij continu gebruik, comfortabel en moeiteloos werken. Met de draaibare accu-pack kan de gebruiker ook aan moeilijk toegankelijke plaatsen comfortabel werken. Andere beveiligingsfuncties, zoals de herstartbeveiliging na het wisselen van de accu-pack, verminderen het risico op letsel. De thermische beveiliging tegen overbelasting en de afschakeling bij stroompieken beschermen de gebruiker en machine nog eens extra.
De W 18 LTX 150 is verkrijgbaar als losse machine of als set in koffer. Tot de standaardlevering behoort in beide uitvoeringen twee doorslijp-schijven en een doorslijp-beschermclip. Bij de set-uitvoering is de machine uitgerust met twee krachtige 5.2 Ah accu-packs en een lader. Er geldt een drie jaar onbeperkte garantie op alle Metabo accu-packs. Dit is zonder registratie en onafhankelijk van het aantal laadcycli.

Metabo Nederland bv, Breukelen, (0346) 259 060, www.metabo.nl