Eerste één-persoons Snel-Bouw Rolsteiger

Artikel delen

Bij Altrex in Zwolle hebben Jan Warning, directeur Arbouw en Aad Buller, Secretaris Onderwijs en Arbeidsomstandigheden van OnderhoudNL de Altrex MiTOWER onthuld. Deze rolsteigers is de eerste één-persoons Snel-Bouw Rolsteiger. Deze rolsteiger is veilig en snel in tien minuten door één persoon op- en af te bouwen en is als trolley zeer compact te transporteren.

Traditionele steigers moeten vanuit veiligheid en ergonomie met minstens twee personen worden opgebouwd. In praktijk is er niet altijd een tweede persoon beschikbaar. Altrex heeft op basis van een steeds terugkerende vraag van gebruikers en diverse organisaties, zoals OnderhoudNL, een geheel nieuwe innovatieve rolsteiger ontwikkeld: een rolsteiger die door één persoon veilig kan worden opgebouwd.
‘Door de wijze van opbouwen word je gedwongen het veilig te doen’ aldus Jan Warning, directeur Arbouw. ‘Goed dat er nu een steiger is die met één persoon veilig kan worden opgebouwd’ gaf Aad Buller, Secretaris Onderwijs en Arbeidsomstandigheden van OnderhoudNL, in zijn toespraak aan. De rolsteiger staat nu vermeld op de Arbouw-website www.arbovriendelijkhulpmiddelen.nl.
De MiTOWER is geschikt voor veel typen bedrijven in diverse branches, maar ook voor de zelfstandigen. Van de steigermaterialen kan snel een trolley worden samengesteld waarin de rolsteiger kan worden vervoerd en opgeslagen. Dit betekent compact en zeer eenvoudig transport door standaard deuropeningen. De steiger is in slechts 10 minuten op te bouwen in de werkhoogtes 4, 5 en 6 meter.
De rolsteiger voldoet aan de EN1004 Class 3 en is voorzien van een TÜV-keuring met sterkte- en stabiliteitsberekeningen. De MiTOWER is voorzien van een Altrex Mobile Safety® QR-code met de handleiding opbouw en gebruik en de video. De platformen zijn uitgerust met een uniek ophangmechanisme. Het materiaal kan hieraan tijdelijk worden opgehangen zodat veilige en snelle opbouw door één persoon mogelijk is. De verschillende onderdelen zijn zeer handzaam en licht in gewicht. Bovendien gebruikt de rolsteiger maar weinig vloeroppervlak: met stabilisatoren wordt er 65% minder vloeroppervlak gebruikt dan bij een traditionele smalle rolsteiger.

Altrex BV, Zwolle, (038) 455 77 00, www.altrex.com