GEGARANDEERD STERKE STOFBEHEERSING!

Artikel delen

Stofbeheersing is een steeds belangrijker worden thema in de media, maar nog meer voor de ondernemers in de bouw. Strengere controles en de dreiging van hoge boetes laat veel ondernemers tot het besef komen dat stofbeheersing moet. Bij DEWALT zijn we het daar mee eens en nemen we veiligheid op de bouwwerf in zijn algemeenheid heel serieus met het Perform & Protect programma.

Het Perform & Protect programma is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling van DEWALT machines op het gebied van veilig werken. Drie thema’s staan centraal binnen het Perform & Protect programma: Vibraties, Controle en Stofbeheersing. Het platform voor stofbeheersing verdient speciale aandacht. Inadembaar stof, zoals kwartsstof, zijn schadelijk voor de gezondheid. Het is daarom van groot belang om de verspreiding van stof tot een minumum te beperken. Een veelvoorkomende klus waar veel stof bij vrijkomt is boor- en breekwerk. Bij boor- en breekwerk biedt DEWALT een passend hulpstuk voor elke toepassing dat zij combineren met hun M-Klasse stofzuiger. Voor lichte combihamers biedt de stofafzuigtelescoop een ideale oplossing. Je klikt hem op de boorkop van de combihamer en de telescoop komt direct op het boorgat te staan. De slang sluit je aan op de stofzuiger en je kunt aan de slag. Maar Perform&Protect gaat niet enkel om veiligheid. Het garandeerd ook een betere prestatie van de machine zelf. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe 32mm SDS-puls Combihamer range. De combinatie van een krachtige 1000Watt motor, een hoog aantal toeren per minuut en innovatieve vibratiecontrole maakt deze combihamers een grote vernieuwing in het 4kg segment. Deze combihamers zijn overigens ook TNO gecertificeerd in combinatie met DEWALT stofafzuigsysteem.