ieuwe generatie vulstoffen verbetert eigenschappen gevelverven

Artikel delen

Sto introduceert iQolor: Intelligent Color. Dit zijn slimme gevelverven met een nieuwe generatie vulstoffen als basis. Door een geheel nieuwe, gepatenteerde receptuur van de vulstoffen heeft het bedrijf de karakteristieken per gevelverf geoptimaliseerd. De iQolor producten staan voor bescherming, levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid.

iQolor staat voor Intelligent Color, slimme gevelverf. Aanpassing van de vulstoffen heeft invloed op de functionaliteit van de gevelverf en verbetert de eigenschappen. Verf bestaat uit pigmenten, bindmiddel en vulstoffen; de combinatie ervan bepaalt de kwaliteit van de verf. Vulstoffen zijn van grote invloed op de prestaties van de verf, deze vormen namelijk het grootste bestanddeel (80%).
Tot nu toe is gevelverf meestal ingedeeld op basis van bindmiddel. ‘De iQolor functie-indeling van Sto is vernieuwend’, vertelt Jan Hoks, productmanager Sto Isoned. ‘Vulstoffen bepalen de eigenschappen van de gevelverf in grote mate. Ze zijn niet alleen essentieel om laagdikte op te bouwen. Over de gehele gevel dragen ze bij aan de additionele eigenschappen van de gevelverf, zoals een harder oppervlak, een verbeterde dekking op de korrel en meer donkere kleuren. Sto werkt continu aan producten die de traditionele, maar ook de toekomstige taken van de gevel aan kunnen. iQolor van Sto is de nieuwe norm voor gevelverf.’

Sto Isoned bv, Tiel, (0344) 62 06 66, www.sto.nl