Innovatieprijs Brandveiligheid 2014 voor Flex Tube en Flex Box

Artikel delen

Gerco Brandpreventie BV heeft de Innovatieprijs Brandveiligheid 2014 gewonnen met twee productinnovaties: de Flex Tube en de Flex Box. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres, dat plaatsvond op 17 april in theater CineMec te Ede. De Flex Tube en de Flex Box zijn flexibele kabelboxen. Beide zijn te openen, waarna er eenvoudig een nieuwe kabel doorgevoerd kan worden, of een bestaande kabel vervangen.

De deelnemers aan het congres (in totaal 230) lieten met een plenaire stemming weten het meest enthousiast te zijn over de vinding van Gerco. De overige genomineerden waren de CU-LT brandklep op afstand van Rf-Technologies en Safetycrete, een brandveilige betonvloer van Tebodin en Mebin.

Meer over de Flex Tube en Flex Box
De Flex Tube en de Flex Box zijn twee productinnovaties: ‘kabelboxen’ die meerdere malen gemuteerd kunnen worden. Beide producten zijn getest volgens NEN EN 1366-3. De Flex Tube en de Flex Box zijn beide te openen waarna er een nieuwe kabel doorheen gevoerd kan worden, en eventueel een bestaande kabel vervangen kan worden. Beide zijn flexibel in het gebruik; de Flex Tube kan vervangen worden en de Flex Box kan zelf vervangen worden en verwijderd. Het risico op niet herstelde doorbrekingen in brandwerende afdichtingen ten behoeve van kabeldoorvoeren is hiermee geminimaliseerd.

Overige genomineerden
Alle inzendingen zijn door de jury beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid. Deze jury bestond dit jaar uit:

  • Emiel van Wassenaar – VVBA
  • Arjen de Kort – Vakmedianet Brandveilig.com
  • Fred Redeker – voormalig hoofd veiligheidsregio Haaglanden
  • Leo Oosterveen – BBN
  • Barbera Peters – SBRCURnet

Bekijk het filmpje op de website. Een geschreven verslag van het congres en alle deelsessies verschijnt op korte termijn op www.sbrcurnet.nl/nbc.