Kortste boor-schroefmachine

Artikel delen

Het moet de compactste boor-schroefmachine zijn in de 10.8 Volt klasse: de PowerMaxx BS van Metabo. Met het gereedschap snel wisselsysteem Quick is deze ook als PowerMaxx BS Quick verkrijgbaar. Met snelspanboorhouder is hij slechts 162 mm lang en daarmee de kortste boor-schroefmachine op de markt.

Met een koppel tot 34 Nm en een toerental van maximaal 1400 omwentelingen per minuut is de machine nog sterker en productiever geworden, in vergelijking tot zijn voorganger. Het voordeel van de korte uitvoering is volledig te benutten door de snelspanboorhouder af te nemen. De boor-schroefmachine meet dan nog slechts 122 mm. Daarbij heeft Metabo de machine met een magnetische kwart-inch binnen zeskant opname in de as uitgerust. De boor-schroefmachine weegt slechts 800 gram.
Snel wisselen tussen schroeven en boren kan met de PowerMaxx BS Quick. In een handomdraai kan er gewisseld worden tussen bitshouder, boorhouder en haaks-voorzetstuk. Deze laatste vergemakkelijkt het werken aan bijzonder moeilijk toegankelijke plaatsen en in hoeken.
De capaciteit van de accu-packs is verhoogd van 1.5 Ah naar 2.0 Ah. De grotere 4.0 Ah accu-packs zijn uiteraard uitwisselbaar. Hoe lang de professionele gebruiker met de acculading kan werken laat de capaciteits-aanduiding in het motorhuis van de boor-schroefmachine zien. De universele PowerMaxx BS is als compacte probleemoplosser ideaal voor lichte en middel zware schroef- en boortoepassingen. In staal maakt de machine gaten tot 10 mm, in hout zijn zelfs gaten tot 22 mm mogelijk. De machine heeft verder een aan beide zijden van de machine monteerbare riemhaak en een LED-verlichting.

Metabo Nederland bv, Breukelen, (0346) 25 90 60, www.metabo.nl