Loodvervanger met duurzaamheid EPDM

Artikel delen

AlphaFlex is een innovatieve loodvervanger van Hakron, op basis van een duurzaam EPDM-compound voorzien van strekmetaal. Deze loodvervanger heeft de flexibele eigenschappen van het traditionele materiaal en de duurzaamheid van EPDM. Zo heeft EPDM een zeer hoge weerstand tegen UV- en ozonstraling. Het materiaal scheurt niet en is niet verouderingsgevoelig.

AlphaFlex heeft een zeer lange levensduur van meer dan 20 jaar (getest door BDA). De basismaterialen zijn na gebruik te scheiden en volledig te recyclen. De CE- markering is conform de norm EN-NEN 13956: 2006 inclusief een Fabriekscertificaat Productie Controle. Het product is leverbaar in drie typen; Basic, Wave en Wave 30.
AlphaFlex Basic is een loodvrije waterkering zonder kleeflaag, toepasbaar in gevels, onder kozijnen en langs dakkapellen. Leverbaar op rollengte 10 meter in de afmetingen: 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, en 600 mm, standaard in de kleuren zwart en grijs. Op aanvraag ook in de kleuren bruin en rood leverbaar.
AlphaFlex Wave is een loodvrije waterkering met volledige kleeflaag. Het is speciaal ontwikkeld voor aansluitingen op pannendaken, waarbij een hoogteverschil van wel 30% is te overbruggen. Ook zeer geschikt voor toepassing in extreme windgebieden of daar waar veel windstroming kan worden verwacht. Leverbaar in rollengte 5 meter met een breedte van 300 mm in de kleuren zwart, grijs, rood en bruin.
AlphaFlex Wave 30 is alleen op aanvraag leverbaar. Het is een loodvrije waterkering met een kleeflaag van 30 mm breed. Dit type is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij prefab toepassingen (bijvoorbeeld prefab dakkapel). Leverbaar in rollengte van 5 meter met een breedte van 300 mm, in de kleur zwart.
De minimale overlap is 100 mm. Bij AlphaFlex Basic/AlphaFlex Wave 30 de overlap verlijmen met Contactlijm Super X1. Bij AlphaFlex Wave de folie aan de achterzijde verwijderen. De overlap goed aandrukken met een aandrukrol. De loodvervanger is eenvoudig met een schaar op maat te knippen en heeft een gering gewicht. Het materiaal is, in tegenstelling tot lood, niet diefstalgevoelig. 

Hakron Nunspeet B.V., Nunspeet, (0341) 27 88 10, www.hakron.nl