Modulair kunststof luchtverdeelsysteem

Artikel delen

Het nieuwe Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink is ontworpen om ventilatielucht van mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning van en naar de diverse ruimten in een gebouw te transporteren. Dit kunnen woningen zijn of kleine utiliteitsgebouwen in zowel nieuwbouw als renovatie.

Het flexibele kunststof luchtverdeelsysteem, met lage kanaalhoogte, bestaat uit verschillende onderdelen; flexibele leiding en toebehoren, met inbegrip van voorgevormde 90? horizontale en verticale bochten, ventieladapters en toe- en afvoerventielen. Ronde en halfronde kanalen worden moeiteloos gecombineerd. U kunt iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk, aansluiten op één van de Air Excellent luchtverdeelkasten. Vanaf de luchtverdeelkast worden de flexibele, vormvaste leidingen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Dit systeem kent lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen doordat iedere ruimte zijn eigen luchtkanaal heeft, zonder aftakkingen. De ventilatiekanalen brengt u op het werk eenvoudig op lengte. De innovatieve koppelstukken zorgen voor een gegarandeerd luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Deze mechanische verbindingen voorkomen losschieten tijdens het instorten van de leidingen. Voor fixatie van de slangen zijn er beugels, die u zowel los als geschakeld kunt toepassen.
Het systeem wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig antistatisch en antibacterieel. Het heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het TÜV kwaliteitscertificaat. Het Air Excellent systeem is volledig BIM gereed. Van alle leidingen en hulpstukken zijn tekeningen beschikbaar. Met behulp van een door Ubbink gratis beschikbaar gesteld rekenprogramma kan de inregeling van het systeem achter de tekentafel al worden berekend.

Ubbink BV, Doesburg, (0313) 480 200, www.ubbink.nl