Modulaire groene gevel

Artikel delen

Onder flinke belangstelling van de bezoekers introduceerde groenspecialist Mobilane haar vernieuwde LivePanel op de Nationale Gevelbeurs 2014 in Rotterdam. Marc Westerwaal, international sales manager bij Mobilane: ‘We zijn aangenaam verrast door de positieve reacties van de beursbezoekers. Er blijkt onder architecten, aannemers en facility managers veel belangstelling te zijn voor een betaalbare groene wand, zowel buiten als binnen. Als producent van innovatieve groenconcepten kunnen wij LivePanel vanaf medio 2014 leveren.’

De groene wand is niet grondgebonden en bestaat uit een modulair systeem op basis van verwisselbare cassettes (40 x 40 cm). Het formaat van LivePanel is daardoor flexibel en kan naar wens worden besteld. Elke rij met cassettes wordt in een kunststof gootprofiel van ongeveer 7 cm hoog geplaatst. Het gootprofiel dient tevens als waterbuffer. De diepte van het systeem is nog geen 11 cm, inclusief beplantingscups. Het systeem is voorzien van een metalen omlijsting. Een aparte installatie, met computer en elektrische waterpomp, is niet meer nodig. Een groene wand is daardoor aanzienlijk goedkoper dan in het verleden. Het groene gevelsysteem kan zowel binnen als buiten worden toegepast. De vanafprijs van LivePanel is € 395,00 per m2, inclusief planten, levering en montage.
Het systeem kan handmatig van water (en plantenvoeding) worden voorzien, maar kan ook eenvoudig op de waterleiding worden aangesloten. Een indicator geeft aan wanneer het waterreservoir bijgevuld dient te worden en wanneer het reservoir vol is. Inclusief planten, draagconstructie en volledig met water gevuld weegt LivePanel slechts 35 kg per m2. Het nieuwe systeem is onderhoudsarm en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is LivePanel volledig recyclebaar.

Mobilane B.V., Leersum, (0343) 42 08 65, www.mobilane.nl