Nauwkeurige vochtmetingen

Artikel delen

FLIR Systems maakte onlangs de lancering bekend van een nieuwe lijn van test- en meetinstrumenten. Eén toestel uit deze nieuwe serie is de FLIR MR77 vochtmeter. Net als alle nieuwe test- en meetinstrumenten, voldoet ook deze vochtmeter aan dezelfde norm voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid die klanten inmiddels verwachten van FLIR. De FLIR MR77 is dan ook ontwikkeld met het oog op functies van de allerhoogste kwaliteit, ter ondersteuning van de praktische behoeften van bouwprofessionals: geavanceerde diagnostiek, hogere productiviteit en betere connectiviteit. 
Veelzijdige vochtmeter
De nieuwe FLIR MR77 is een vochtmeter die uitgerust is met een pinloze sensor en een sonde met een externe pin om vochtmetingen tot maar liefst 19 mm onder het oppervlak van diverse houtsoorten en bouwmaterialen te registreren. De FLIR MR77 bevat ook een in het veld verwisselbare temperatuur-/vochtigheidssensor en een IR-puntthermometer met laserpointer. Andere mogelijke metingen zijn hoge/lage luchtvochtigheid, dauwpunt,  relatieve vochtigheid en grains per pound of grains per kilo. Het grote LCD scherm van de FLIR MR77 is duidelijk af te lezen en het toestel is zeer robuust. De FLIR MR77 werd grondig getest en kan een val van 2 meter weerstaan. 
Uitgebreide connectiviteit
De FLIR MR77 kan via Bluetooth connecteren met Apple of Android™ tablets en smartphones waarop de mobiele FLIR Tools-app is geïnstalleerd. Verder is de vochtmeter compatibel met warmtebeeldcamera’s van FLIR die geschikt zijn voor METERLiNK®. De gepatenteerde METERLiNK technologie stuurt uw metingen draadloos door naar uw FLIR warmtebeeldcamera en slaat ze op samen met uw afbeeldingen, zodat u nog beter uw bevindingen kunt verduidelijken en kwantificeren. 
De FLIR Exx is een voorbeeld van een warmtebeeldcamera waar de FLIR MR77 vochtmeter gemakkelijk mee kan connecteren. Warmtebeeldcamera’s uit de FLIR Exx-serie zijn uitermate geschikt voor preventief onderhoud en inspecties van elektrische- en mechanische systemen.