Nieuwe beglazingen 1.1 of 1.0 W/(m2.K)

Artikel delen

AGC komt met twee nieuwe beglazingen. Deze zijn voorzien van twee warmte-isolerende glascoatings die uitblinken op het gebied van lichtdoorlaat, zontoetreding en isolatie.

Thermobel Top

Thermobel Top is de merknaam van een beglazing met een isolatiewaarde (Ug) van 1.1 W/(m2.K) en een lichtdoorlaat van maar liefst 80%. Hiermee is deze beglazing een stuk neutraler dan de huidige 1.1 W/(m2.K) warmte-isolerende beglazing die AGC voert. Ook met een zontoetredingsfactor van 63% ‘scoort’ de Thermobel Top beter dan z’n voorganger. Er is ook een hardbare versie, Thermobel Top T, ontwikkeld, als mechanische – of thermische redenen deze bewerking vereisen. Deze beglazing verkrijgt na dit hardingsproces dezelfde uitstraling als de Thermobel Top.

Thermobel Advanced
Met een Ug-waarde van 1.0 W/(m2.K) presteert de Thermobel Advanced wat betreft de isolatiewaarde net iets beter dan de nieuwe Thermobel Top. De zontoetredingsfactor (ZTA) van 55% is ook behoorlijk goed gezien deze energieprestatie. De LTA (76%) is maar liefst 6% punt hoger dan z’n ‘1.0-voorganger’, wat zorgt voor een prettig visueel binnenklimaat.

Verkrijgbaarheid
De Thermobel Top, de Thermobel Top T en de Thermobel Advanced zijn al beschikbaar en worden geleverd met CE Markering conform norm EN1279-5. Door de optimale prestaties van deze nieuwe beglazingen verwacht de glasproducent dat de vraag naar zijn huidige 1.1 en 1.0, respectievelijk de Thermobel Top N+ en Thermobel Top 1.0, snel zal afnemen. Ten gevolge hiervan zal de productie vanaf 1 september 2014 worden gestopt. 

AGC Flat Glass Nederland, (0344) 67 97 08, www.yourglass.nl