Revolutie in regenkleding

Artikel delen

Eindelijk is er ademende werkkleding beschikbaar die de vergelijking met Gore Tex glansrijk doorstaat. Met Simply No Sweat is Hydrowear er in geslaagd regenkleding voor de gewone werkman te maken. De kleding heeft niet alleen een zeer lage RET-factor (5,2), maar is ook nog betaalbaar. Onlangs is een compleet assortiment geïntroduceerd.

Bij het dragen van regenkleding steekt één klacht er altijd met kop en schouders bovenuit: zweten. Ook de zeer goed lopende kleding die gemaakt is van PU-Stretch heeft nog altijd een RET-waarde van 38. Daarmee zit deze kleding op het gebied van ademende eigenschappen weliswaar in klasse 2, maar optimaal in het gebruik is het nog niet.
Gerard Cramer van Hydrowear in Emmen liet zich inspireren door de kwaliteit van Gore-Tex: ‘De meeste kleding op dit gebied beschermt wel tegen regen en kou. Maar de eindgebruiker gaat er hevig in transpireren omdat de gebruikte stof niet voldoende transpiratievocht doorlaat. Wij hebben een stof ontwikkeld die zelf ventileert. We coaten niet, maar brengen op onze kleding een laminaat aan. Daardoor ademt de kleding beduidend beter. Onder de naam Hydrowear Simply No Sweat brengen we het op de markt. Deze stof heeft een RET-waarde van 5,2 en zit daarmee overtuigend in de hoogste klasse. De prijs ligt op hetzelfde niveau als PU stretch kleding die 90% van de markt beslaat.’
De buitenstof van Simply No Sweat is gemaakt van zeer sterk polyestermateriaal. Door een speciale behandeling is de stof soepel gemaakt waardoor het aanvoelt als textiel. De wrijvingssterkte is gemeten met een zogeheten Martindale test. Zo’n test houdt in dat er machinaal 30.000 wrijvingen op de stof worden toegepast. Als er hierna geen inwerking op het materiaal te zien is, behaalt men het beste testresultaat.

Hydrowear BV, Emmen, (0591) 65 31 85, www.hydrowear.nl