Schroefdraadafdichting meer dan 180? nastelbaar

Artikel delen

De geïmpregneerde, vezelversterkte band Kolmat® Fibre Seal voor het afdichten van metalen én kunststof schroefdraadverbindingen is meer dan 180° nastelbaar.

Kolmat® Fibre Seal van Griffon is geschikt voor leidingen voor (drink)water, stoom, gas, LPG, glycol, (pers)lucht en verdunde zuren en basen. Het product is toepasbaar op koper, messing, (gegalvaniseerd) staal, RVS, zink, PVC, CPVC en ABS. De vezelversterkte band is bestand tegen 26 bar druk, temperaturen tot 160°C en conform Europese normering EN 751-2 getest bij gas tot 5 bar bij -20°C tot +70°C en bij water tot 16 bar bij +95°C en 7 bar bij 130°C.
In tegenstelling tot meer traditionele technieken voor het afdichten van schroefdraadverbindingen is Kolmat® Fibre Seal meer dan 180° nastelbaar. Hierdoor is het mogelijk om zonder problemen de verbinding in de gewenste positie te monteren. Het band is gepatenteerd en voldoet aan alle relevante (inter)nationale keuren, zoals DVGW, WARS, KVBG en Europese normering EN 751-2.

Bolton Adhesives, Rotterdam, (088) 3 235 700, www.griffon.eu