Webinar Meet- en rekentips voor luchtdicht bouwen

Artikel delen

Natuurlijk wilt u in uw praktijk de luchtdichtheid leveren waar om is gevraagd. Maar hoe garandeert u dit? Tijdens een online webinar op dinsdag 13 mei leert u stapsgewijs hoe u vooraf de luchtdichtheid goed bepaalt en achteraf het handigste meet. Peter Kuindersma (Nieman Kettlitz), Herman Bos (BlowerDoor) en Theo d’Achard van Enschut (Gevelscan) geven u in een uur tijd achtereenvolgens handige meet- en rekentips. Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door BouwTotaal en Den Braven.

Er komt steeds meer aandacht voor luchtdicht bouwen. Die ontwikkeling volgt uit de toename van energiezuinig bouwen en renoveren, maar ook door de vraag naar comfort, geluidwering, brandveiligheid, waterdichtheid, hygiëne en het voorkomen van tocht en vocht. Vandaar dat SBRCURNet een webinar ‘Meet- en rekentips voor luchtdicht bouwen’ organiseert op:

Dinsdag 13 mei 2014,
12:30 – 13:30 uur

Na een korte introductie door SBRCURnet programmamanager Ruud Geerligs gaan we tijdens dit webinar in op:

•    Rekenen. Wat betekenen de afgesproken waarden (het ambitieniveau en de noodzakelijke  qv;10;kar voor de EPC) voor de luchtdichtheid van de gebouwschil en de aansluitdetails? Peter Kuindersma (werkzaam bij Nieman Kettlitz en auteur van de recent uitgegeven SBRCURnet publicatie Luchtdicht Bouwen) legt het uit.
•    Meten. Herman Bos gaat in op de vraag hoe u eenduidig bepaalt of de vereiste luchtdichtheid is gerealiseerd. Ook bespreekt hij het meten als kwaliteitsinstrument om beter te bouwen. Bos is werkzaam bij BlowerDoor Nederland en initiatiefnemer van de SKH-richtlijn Luchtdichtheidsmetingen.
•    De praktijk. Welk instrument doet wat? Met een praktische vergelijking gaat Theo d’Achard van Enschut (directeur van Gevelscan) in op onder andere infrarood, ultrasound en blowerdoor.
•    Antwoorden op vragen over luchtdicht bouwen.

Hoe werkt een webinar?
Meedoen aan een webinar is eenvoudig, na aanmelden ontvangt u een link, waarmee u op het aangegeven tijdstip vanaf elke gewenste locatie kunt inloggen via een computer of tablet. Tijdens een uitzending kunt u, en kunnen de overige ingelogde deelnemers, via een chatfunctie vragen stellen aan de sprekers. Deelname is gratis.

Meer weten over webinars of aanmelden? Ga naar: www.sbrcurnet.nl/webinar_luchtdicht