Eenvoudig en veilig werken op geringe hoogte

Artikel delen

Jaarlijks overlijden elf mensen door een val van (geringe)hoogte tijdens het werk. Dat blijkt uit een rapport van de gezondheidsraad*. Er zijn daarom dringend extra maatregelen nodig om veilig werken te garanderen. Powerstairs is daarbij de technische en ergonomische oplossing voor het veilig werken met kamer- en rolsteigers.

De huidige wet- en regelgeving biedt geen duurzame oplossing voor veiligheid. Dit constateerde de Inspectie SZW bij de bouwactie gericht op het voorkomen van valgevaar op 84% van de bezochte locaties overtredingen. Meer dan de helft hiervan betreft de steiger. Er is geen veilige ondergrens voor het vallen van hoogte te geven; ook een val van geringe hoogte kan lichamelijk letsel bij werknemers veroorzaken. Veilig werken met rol- of kamersteiger is daarom van groot belang. De firma Essche BV ontwikkelde daarom onder andere de Powerstairs
Powerstairs is een gepatenteerde, innovatieve, trap waardoor het makkelijk wordt om een maximaal 2,5 meter hoge steiger veilig te betreden en te verlaten. Het is een eenvoudige trap met brede sporten en een inventief schuif-, draai- en klemsysteem. De trap dient daarbij ook als extra stabilisatiearm en voldoet uiteraard aan alle veiligheid- en kwaliteitseisen die onder andere de Europese Unie onderschrijft en is daarnaast Tuv gecertificeerd. In ruststand hangt de Powerstairs handig aan het juk van de steiger en weegt nog geen 10 kilo bij een dikte van 6 cm. De trap zal medio juni 2014 verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt bij de gebruikelijke groothandels en vanaf begin september in de rest van Europa.

* Bron: Veilig werken met ladders, trappen en steigers op binnenstedelijke bouwlocaties, inspectieactie Ministerie van Sociale Zaken voorjaar 2012/Rapport ‘Vallen van geringe hoogte’ december 2013.

Powerstairs, (06) 34 74 88 52, www.powerstairs.nl