Koudebrugservice voorkomt koudebruggen

Artikel delen

Xella Nederland introduceert de Xella Koudebrugservice. Deze nieuwe gratis service helpt architecten al in het ontwerpproces bij het voorkomen van koudebruggen. Bovendien levert het bedrijf via de Koudebrugservice algemene en projectspecifieke bouwdetails met Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton, waarvan de psi-waarde (Ψ), het energieverlies door lineaire koudebruggen, al is berekend. Door deze waarden in te voeren in de EPC-berekening, valt de EPC van een bouwwerk tot 10% lager uit.

Architecten kunnen de Xella Koudebrugservice inschakelen via hun accountmanager bij Xella. Hij brengt tijdens een gesprek de projectspecifieke situatie in kaart en adviseert waar nodig met een koudebrugoplossing waarin de psi-waarde berekend is.
Xella heeft daarnaast bouwdetails ontwikkeld voor het opheffen van de zes meest voorkomende lineaire koudebruggen met behulp van thermokimblokken van Silka kalkzandsteen en koudebrugonderbrekers van Ytong cellenbeton. Deze details zijn berekend voor diverse Rc-waarden tussen 3,5 en 8,0 W/m2K. Van elk detail is de Ψ-waarde berekend. Door deze waarde in te voeren in de EPC-berekening, valt de EPC tot 10% gunstiger uit ten opzichte van de standaard ingevulde forfaitaire waarde op basis van een vastgestelde norm.
De Koudebrugservice is onderdeel van Xella’s aanpak voor energieneutrale woningbouw, ‘Let’s TALK 2020’. Om een energieneutrale woning te kunnen bouwen – volgens Europese regelgeving verplicht per eind 2020 – moet de gebouwschil ‘TALK’ zijn: Thermisch isolerend, Accumulerend, Luchtdicht en Koudebrugvrij. Meer informatie: http://www.xella.nl/nl/content/talk2020_3926.php.

Xella Nederland BV, Vuren, (0183) 67 12 34, www.xella.nl