Brandwerende coating met een groen Label

Artikel delen

pakket van Reppel uitgebreid met de brandwerende coatings en afdichtingsproducten van Rudolf Hensel GmbH. Bij diverse coatings wordt de milieuvriendelijkheid van het product onderstreept door een LEED certificering.

De producten van Rudolf Hensel GmbH kenmerken zich door een hoogwaardige kwaliteit en volledige Europese certificering volgens de laatste testmethodes. Tevens staat het milieu bij Rudolf Hensel hoog in het vaandel. De coatings voldoen aan alle milieu eisen. Diverse coatings hebben zelfs een LEED certificering. LEED is ontwikkeld door de US Green Building Council (USGBC) en staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Het systeem is wereldwijd erkend en wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen.
Het toepassen van brandwerende producten met een LEED certificaat draagt bij in de LEED puntenscore die bepaalt of het gebouw een basis certificering, zilver, goud of platina krijgt toebedeeld.  Naast nieuwbouw kan LEED ook toegepast worden bij renovatie of transformatie van bestaande gebouwen

Coatings met groen label

Met de Hensotherm 410KS en Hensotherm 420KS schuimvormende brandvertragende coatingsystemen op waterbasis levert Reppel een milieuvriendelijke oplossing voor het brandwerend coaten van stalen constructies in zowel binnensituaties als in open gebouwen. Door het gebruik van fijn korrelige grondstoffen is de esthetische uitstraling dusdanig dat de coatings uitstekend geschikt zijn voor zichtwerk. De Hensotherm coatings kunnen worden ingezet voor een brandwerendheid van 30 tot en met 120 minuten.
Voor doorvoeringen is de watergedragen endotherme coating Hensomastik 5KS beschikbaar. Deze wordt gebruikt voor het afdichten van sparingen met zowel een binnen- als een buitentoepassing in combinatie met steenwolplaten. De coating is blijvend elastisch en damp- en waterdicht. Ook is de Hensomastik 5KS bestand tegen de meeste chemicaliën. Uiteraard is de 5KS vrij van chloor, broom, zwavel, jodium, fluor, formaldehyde en oplosmiddel of andere giftige materialen. Hensomastik kan worden ingezet voor een brandwerendheid van 30 tot en met 120 minuten.

Reppel bv, Dordrecht, (078) 617 44 00, www.reppel.nl