Combihamer uitblinker in snel en trillingsarm werken

Artikel delen

De nieuwe combihamer van Makita onderscheidt zich door een uiterst lage trillingswaarde. Deze machine produceert slechts 5,0 m/s², waardoor gebruikers acht uur lang verantwoord met deze combihamer mogen boren en breken. Makita heeft deze lage trillingswaarde gerealiseerd door een speciaal ontwerp van de behuizing en de nieuwste Anti Vibratie Technologie (AVT). Deze SDS-MAX combihamer beschikt daarnaast over een hoge slagkracht van 8,0 joule, waardoor de machine niet alleen rustiger maar ook veel sneller werkt dan zijn voorgangers. Makita heeft deze combihamer standaard uitgerust met stofafzuiging voor boren en breken en de machine is voor boren TNO-gecertificeerd.

De zij- en achtergreep van de Makita combihamer HR4013CV zijn losgekoppeld van het motorhuis. Dit resulteert samen met de AVT, die de trillingen absorbeert, in de uiterst lage trillingswaarde van 5,0 m/s². Gebruikers mogen door deze trillingswaarde onafgebroken acht uur per dag met deze machine werken. Het toegepaste soft no load-systeem zorgt ervoor dat het aantal trillingen ook tijdens het stationair draaien gereduceerd wordt. Wanneer de machine vervolgens wordt ingeschakeld voor een bewerking, gaat het toerental automatisch omhoog voor een maximaal resultaat. Bijkomend voordeel is dat het anker en koolborstels minder inslijten en daardoor langer meegaan.
Makita levert deze nieuwste combihamer standaard met stofafzuiging, die door TNO gecertificeerd is en voldoet aan de richtlijnen van de Inspectie SZW. De HR4013CV is daarnaast uitgerust met constante elektronica, waardoor de machine ook bij een zwaardere belasting op toeren blijft. De soft start zorgt ervoor dat de gebruiker rustig en nauwkeurig kan beginnen met boren of breken. De combihamer is tevens voorzien van een veiligheidsschakelaar zodat de machine stopt als de schakelaar losgelaten wordt. De vastzetknop is handig voor continue breekwerkzaamheden. Het regelbare aantal toeren resulteert daarnaast in bredere toepassingen voor breken.

Makita Nederland B.V., Eindhoven, (040) 206 40 40, www.makita.nl