Complete aluminium balustersystemen

Artikel delen

Roval Aluminium heeft een balustersysteem ontwikkeld dat los gemonteerd of geïntegreerd kan worden op een aluminium muurafdekker. De balusters met handrail, in combinatie met muurafdekkappen die in verschillende esthetische uitvoeringen leverbaar zijn, onderscheiden zich doordat deze blind op een muurafdekkap bevestigd kunnen worden.

Optisch gezien lijkt de baluster verzonken in de muurafdekker; er zijn geen schroeven zichtbaar. Dit komt niet alleen de duurzaamheid ten goede, maar ook het aanzicht. De balustersystemen worden overigens niet alleen toegepast in combinatie met muurafdekkappen. Ze zijn ook veelvuldig terug te vinden als afwerking op transparante panelen voor bijvoorbeeld balkons of loggia’s, maar ook ten behoeve van dakterrassen. 
De praktische betekenis van de balustersystemen is vooral het veiligheidsaspect. Het is een esthetische vorm van valbeveiliging. Doordat de aluminium balustersystemen volledig van aluminium zijn gemaakt, hebben ze enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals hout, staal of kunststof: ze zijn licht van gewicht, zeer onderhoudsarm en ze gaan een aluminiumleven lang mee. Slim detail is dat in verband met de afwatering de bovenkant minimaal licht gebogen is.
Roval Aluminium levert een compleet systeem: dat betekent baluster plus handrail. En die handrail is in diverse vormen, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever of architect, verkrijgbaar: als rechthoek en als ronde, vierkante of ovale uitvoering in bruut of geanodiseerd en in vrijwel alle RAL-kleuren.

Roval Aluminium BV, Helmond, (0492) 56 10 50, www.roval.eu