Geïsoleerde sandwichpanelen voor hellende daken

Artikel delen

Geïsoleerde sandwichpanelen voor hellende daken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de trapeziumvorm en het golfplaattype. Ook kan er verschillend soort isolatiemateriaal zijn toegepast. Voor vier zadeldaken met een uiteenlopende oppervlakte geeft casadata.nl de richtprijzen van twee uitvoeringen bij verschillende isolatietypes weer.

Tekst: www.casadata.nl

De kostengegevens betreffen het aanbrengen van stalen geïsoleerde sandwich dakpanelen op een staalconstructie van een hal of een stal met een zadeldak en een gesloten nok. Voor een stal met een open nok, zoals gangbaar voor rundvee, vindt u op casadata.nl aparte kostengegevens. Ter vergelijking zijn de kostengegevens voor vier dakoppervlakten met een helling van 20 graden op een rij gezet voor de volgende afmetingen van de hal of stal:
•    850 m2 dakoppervlakte van hal of stal van 20 x 40 m;
•    2.235 m2 dakoppervlakte van hal van 35 x 60 m;
•    3.725 m2 dakoppervlakte van hal van 35 x 100 m;
•    5.325 m2 dakoppervlakte van hal van 50 x 100 m.

Falk geïsoleerde sandwich panelen
Van twee verschillende typen geïsoleerde sandwich dakpanelen met een PIR isolatiekern zijn de kostengegevens vermeld, namelijk van het Falk dakpaneel 1000 GL (golfplaattype) en het Falk dakpaneel 1000 TR Eko B (trapeziumtype). Beide geïsoleerde dakpanelen hebben een isolatiekern van polyurethaanschuim (PUR). De stapeling is zowel positief als om-en-om gestapeld leverbaar. Men kan het paneel al toepassen vanaf 4 graden dakhelling. De platen zijn onder andere leverbaar in een matte HPS coating met een coatinggarantie tot 40 jaar. De werkende breedte van de platen  is 1.000 mm. De dakplaten zijn met en zonder schone eindoverlap leverbaar.
Het dakpaneel 1000 GL heeft een golfplaat profiel en is in de zijoverlap standaard voorzien van een dubbele afdichting: aan zowel de binnenkant als aan de buitenzijde. De hart-op-hart afstand van de golf is 167 mm en de profielhoogte is 40 mm. De isolatiekern is 43, 60 of 80 mm dik met een Rc-waarde van respectievelijk 2,50 m2.K/W, 3,31 m2.K/W en 4,26 m2.K/W. De dakpanelen wegen 10,9 tot 12,4 kg per m2 plaat.
De dakpanelen Falk Dak 1000 TR Eko B zijn aan de buitenzijde voorzien van een trapezium profiel en aan de binnenzijde van een aluminium cachering. Deze dakpanelen voldoen aan brandklasse B-S2-D0 en dus aan de laatste eisen in het Bouwbesluit en zijn daarmee zeer geschikt voor toepassing in de stallenbouw. Het dakpaneel is in de zijoverlap standaard voorzien van een dubbele afdichting: in zowel de zijaansluiting als in de zijoverlap. De hoogte van het profiel is 35 mm en de hart-op-hart afstand bedraagt 200 mm tussen de profielen. De isolatiekern is 30, 40, 50 of 60 mm dik met een Rc-waarde van respectievelijk 1,76 m2.K/W, 2,16 m2.K/W, 2,50 m2.K/W en 3,05 m2.K/W.  De dakpanelen wegen 7,12 tot 8,32 kg per m2 plaat.

Bouwkosten
Bij de berekeningen is uitgegaan van een zadeldak met een helling van 20 graden en een gesloten nok. De kosten zijn exclusief kraankosten, steigerwerk, veiligheids- en bouwplaatsvoorzieningen. De kosten zijn inclusief zetwerk en huur vacuümpomp. Elk kostenbedrag is gedetailleerd berekend met alle directe uitvoeringskosten van arbeid en materiaal. Het uurloon is zonder opslagen voor de bouwplaatskosten, algemene bedrijfskosten en winst en risico.
Meer richtprijzen van andere dakoppervlakten en van andere typen sandwich dakpanelen ziet u op casadata.nl. Daarvan zijn na het inloggen alle complete calculaties te zien en te downloaden in Excel of te importeren in het calculatieprogramma CasadataCalc en daar eenvoudig aan te passen. Het regionale kostenniveau betreft de regio Oost Gelderland (postcode 7000 – 7100). Op www.casadata.nl ziet u het kostenniveau van uw eigen regio door het opgeven van de postcode. Bij de indirecte kosten is gerekend met een toeslag op de directe kosten van 17%. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico.

Kostenbegroting en offerte snel en gemakkelijk!

Dat kan nu met het handige calculatieprogramma CasadataCalc en de kostengegevens van Casadata. Je kunt daarin in je eigen volgorde werken, zonder dat je last hebt van een dwingende structuur van bijvoorbeeld een standaard bestek. Uiteraard kun je in CasadataCalc steeds de berekeningen, uurlonen, kortingen en toeslagen aanpassen en instellen. Ook het afdrukken is flexibel: je kunt met je eigen bedrijfslogo in een eigen vormgeving printen en kiezen welke onderdelen van de calculaties je wilt afdrukken voor je prijsoffertes of begrotingen.
 

Al meer dan 25.000 kostencalculaties

Meer dan 25.000 kostencalculaties van richtprijzen van de bouw- en onderhoudskosten staan voor je klaar op www.casadata.nl. Alle richtprijzen en technische informatie kun je gratis bekijken. Na het inloggen kun je ook alle kostencalculaties en kostenbegrotingen zien, downloaden, aanpassen of er een eigen projectbegroting of offerte mee maken.