Roval Aluminium bestaat 55 jaar

Artikel delen

Roval Aluminium bestond op 5 juni precies 55 jaar. In 1959 in Den Haag begonnen als N.V. Handelsmaatschappij Roval, is Roval Aluminium uitgegroeid tot marktleider in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwproducten voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten in de woningbouw en utiliteitssector.
 
De N.V. Handelsmaatschappij Roval voerde vanuit de vestigingslocatie Den Haag destijds aluminium bouwprofielen, carrosserieprofielen, messing half- en heelfabrikaten, aluminium plaat en vanaf 1985 ook roestvaststalen producten. De naam veranderde dat jaar in Roval Aluminium en Roestvaststaal B.V. In 1964 kwam Roval Brabant binnen (Mierlo). Na de overname in 2000 door Reynaers Aluminium, is Roval gevestigd aan de Maïsdijk in Helmond, samen met de Nederlandse vestiging van het Belgische Reynaers. Het bedrijf kreeg toen de huidige naam: Roval Aluminium BV.
In de afgelopen jaren heeft Roval Aluminium zich een toonaangevende positie verworven binnen de Nederlandse bouwwereld, maar is ook nadrukkelijk over de grenzen actief, zoals in België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. De productgroepen aluminium bouwmaterialen variëren van waterslagen en muurafdeksystemen, van daktrimmen en architectonische dakranden tot boeiboorden, muurroosters en lamellenwaden én allerlei soorten maatwerkoplossingen.