Tegellijm op dekvloer na drie dagen

Artikel delen

Om tijdsbesparing op te leveren heeft PCI speciaal voor jonge cementdekvloeren de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten. Deze kunnen onder garantie na drie dagen, respectievelijk bij een restvochtgehalte van maximaal 4%, op cementdekvloeren worden toegepast.

Slechts drie dagen na het leggen van een beloopbare cementdekvloer kan keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2, die voldoet aan C2 TE S2. Deze tegellijm is supersterk, met een hechtsterkte die ruim tweemaal zo hoog is dan die in de norm (1,0 N/mm²). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen wordt deze mortel aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Na 28 dagen kan met deze lijm al keramiek worden aangebracht op beton. Deze lijm levert een verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.
Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1. Beide tegellijmen zijn universeel inzetbaar, op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Alle soorten keramiek kunnen ermee worden verlijmd op vele ondergronden, ook bij vloerverwarming. Toepassing van terras tot badkamer of zwembad.
De mortel beschikt over goede verwerkingseigenschappen en heeft een zeer goede stand, ook bij zware tegels of platen en een smeuïge mortel. De mortels kunnen ook worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken. PCI Flexmörtel S1 en S2 worden geleverd in zakken van 20 kg.

BASF Nederland B.V., Construction Chemicals, Oosterhout, (088) 47 666 47, www.PCI-Afbouw.nl