Verlengstuk met magneet voor aan- en losdraaien bouten

Artikel delen

Het plaatsen of wegnemen van een moeilijk bereikbare bout is vaak een hele klus. Door de soms nauwe ruimte die men beschikbaar heeft is het vaak extra moeilijk om deze goed vast of los te schroeven. Vaak gaat het dan om situaties waar gewone ring- of steeksleutels niet te gebruiken zijn en een eenmaal losgedraaide bout nauwelijks omhoog te halen is. Hierbij bestaat dan ook nog eens het risico dat deze bout uit het gereedschap valt en in een nauwelijks toegankelijke plaats achterblijft. Juist voor die gevallen ontwikkelde Gedore een oplossing.

Met de 1990M presenteert de gereedschappenfabrikant een handig verlengstuk met ingebouwde magneet, waarmee de bout altijd veilig vastgehouden wordt. Het voordeel van deze bijzondere accessoire is dat het in combinatie met iedere sleutel of ratel met ½” aansluiting gebruikt kan worden. Dit kan samen met alle gangbare dopsleutels – sleutelwijdtes 8 mm tot 36 mm – die met zo’n binnenvierkant uitgerust zijn. Wil men een bout plaatsen of wegnemen, dan zorgt de geveerde stift in dit verlengstuk ervoor dat deze altijd gemakkelijk gefixeerd wordt. Met de sterke permanentmagneet wordt ook een forse stalen bout probleemloos op zijn plaats gehouden, zodat deze eenvoudig met de hand in of uit te schroeven is. Vervolgens kan de 1990M – zonodig met extra verlengstukken – worden gebruikt om de bout veilig met de verlangde kracht los te draaien of aan te halen.
Het hier gepresenteerde universele verlengstuk is uitgevoerd in degelijk Gedore Vanadiumstaal 31CrV3, gloeiend gesmeed en verchroomd. Naast de ingebouwde magneet wordt daarbij gebruik gemaakt van een mangaan-gefosfateerde veerstift.

Technag B.V., Alphen a/d Rijn, (0172) 42 73 30, www.technag.nl