‘Biobased’ bouwen met BioFoam®

Artikel delen

Met BioFoam® beschikt IsoBouw wereldwijd over de eerste 100% biologische Cradle-to-CradleCM schuimisolatie. De grondstof bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van planten (oneindige grondstof). Dit heeft tot gevolg dat BioFoam®, net zoals EPS, hergebruikt kan worden en daarnaast ook biologisch afbreekbaar en composteerbaar is. Desalniettemin is dit product in vrijwel alle bouwtoepassingen duurzaam en langdurig te gebruiken.
 
Veel producteigenschappen van BioFoam® zijn vergelijkbaar met EPS. Het heeft een uitstekende isolatiewaarde, is drukvast, licht van gewicht, gemakkelijk verwerkbaar, niet schadelijk voor de gezondheid, recyclebaar en kan in elk gewenste vorm geproduceerd worden. Dankzij de oneindige grondstof voegt het nog een extra dimensie toe aan de duurzaamheid van EPS. Geheel volgens het Cradle-to-CradleCM principe kunnen BioFoam®-producten zonder kwaliteitsverlies oneindig worden hergebruikt. Dit product is daardoor wereldwijd de eerste biologische schuimisolatie dat het Cradle-to-CradleCM certificaat heeft verkregen!
Met deze isolatie kan ook de CO2-uitstoot drastisch worden verminderd. De energiebehoefte voor de productie van EPS is al het laagste van alle isolatiematerialen Met de productie van BioFoam® wordt de totale uitstoot van CO2 met nog eens 70% verlaagd. Verder onderzoek moet leiden tot een CO2-neutrale productie in de toekomst.
Deze isolatie is ook een uitstekende oplossing voor projecten op basis van ‘Biobased’ bouwen. Het wordt al enige tijd succesvol toegepast als losse parels voor het na-isoleren van een spouw. Daarnaast beschikt IsoBouw over een zolderisolatiesysteem SlimFix DecoBio waarin de isolatiekern bestaat uit het BioFoam®-materiaal.
 
Isobouw Systems BV, Someren, (0493) 49 81 11, www.isobouw.nl/BioFoam