Diverse soorten noppenfolie

Artikel delen

Hakron, toeleverancier van producten voor de betonbouw, geeft u de keuze uit diverse soorten noppenfolie. Nieuw in het assortiment is Geo Tec. Dit is een noppenfolie opgebouwd uit drie lagen: een glijfolie, noppenfolie en filtervlies. Alle noppenfolies zijn voorzien van CE-markering.
 
Noppenfolie 8 mm
Dit noppenfolie is gemaakt van slagvast HDPE (polyethyleen hoge densiteit) en heeft een noppenhoogte van 8 mm. Dit type is hét alternatief voor een stamp- of vloeibeton werkvloer. De noppenfolie wordt direct op het (goed verdichte) zandpakket in banen uitgerold. Met de breedste rollen is een grote oppervlakte zeer snel gelegd. De banen overlappen steeds 100 mm. Randen of passtukken kunnen met kleinere rolbreedtes gemaakt worden. Hierdoor is er praktisch geen materiaalverlies. Direct na het uitrollen kan begonnen worden met het uitleggen van dekkingafstandhouders en bouwstaalmatten. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke tijdbesparing ten aanzien van vloeivloeren. Noppenfolie 8 mm is leverbaar in twee uitvoeringen: belastbaar tot 200 kN/m2 of tot 250 kN/m2.
 
Noppenfolie 20 mm
Ook dit noppenfolie is gemaakt van slagvast HDPE, maar heeft een noppenhoogte van 20 mm en is belastbaar tot 180 kN/m2. Toepassing bijvoorbeeld bij tunnelbouw en parkeergarages.
 
Noppenfolie Drain Tec
Drain Tec is een noppenfolie opgebouwd uit twee lagen: noppenfolie (250 kN/m2) en een filtervlies. Deze noppenfolie wordt als aanvullende bescherm- en drainagelaag toegepast bij (kelder)wanden waartegen drukbestendige isolatieplaten zijn aangebracht.
 
[BT.06.14.Prodict.Hakron.2.jpg]
[Bs] De nieuwe noppenfolie Geo Tec.
 
Noppenfolie Geo Tec
Nieuw in het assortiment en al veel toegepast is Geo Tec. Dit is een noppenfolie opgebouwd uit drie lagen: een glijfolie, de noppenfolie (250 kN/m2) en een filtervlies. Deze noppenfolie wordt als aanvullende bescherm- en drainagelaag toegepast bij (kelder)wanden waartegen een waterkerende coating is aangebracht. Het beschermt deze waterkerende laag tegen mechanische beschadiging tijdens het aanvullen en zetten van de grond (voldoet aan de DIN 18195). Ook zorgt deze noppenfolie dankzij het filtervlies op de noppen voor een uitstekende drainagelaag (voldoet aan DIN 4095).
 
Hakron Nunspeet B.V., Nunspeet, (0341) 27 88 10, www.hakron.nl