Minimalisme met ingetogen extravagantie

Artikel delen

De Sphinx Maastricht introduceert de volledig nieuwe badkamerserie Sphinx 420 new. Zoals de naam al aangeeft, vervangt deze nieuwe serie de huidige serie Sphinx 420. De nieuwe serie geeft nieuwe impulsen aan het hogere badkamersegment en heeft een eigenzinnig karakter, waarin minimalisme gecombineerd is met ingetogen extravagantie.
 
Sphinx 420 new omvat een breed assortiment van wastafels, fonteinen, closets, bidets, meubels en lichtspiegels. De vormgeving is gebaseerd op heldere, architectonische vormen in combinatie met aan de natuur ontleende symboliek. Op het eerste gezicht presenteert de badkamerserie zich in een strakke, sobere sfeer. Bij een nadere kennismaking toont het concept de spannende, emotionele kanten van haar karakter.
 
Wastafels
De bijzondere vormgeving van de keramische wastafels combineert streng geometrische buitenvormen met zacht vloeiende binnenvormen. Kenmerkend is een lichte verhoging van het afleggedeelte en een licht verhoogde kraanbank. Het wastafelassortiment biedt modellen met een breedte van 60 tot 140 cm. De grote modellen met een breedte van 90, 120 en 140 cm zijn beschikbaar met één kraangat, twee kraangaten of zonder kraangat. Extra bijzonder zijn de asymmetrische wastafels van 90 cm met diagonale belijning van de binnenvorm. Dit zorgt voor een extra breed aflegvlak en voor een buitengewoon designelement in de ruimte. Alle wastafels zijn te combineren met bijpassende wastafelonderkasten. Voor de wastafels met kraangat is er de keuze uit toepassing van het ‘Clou-systeem’.
 
Rimfree? closet en bidet
Zowel het closet als het bidet zijn qua vormgeving tot in de details afgestemd op de wastafels en fonteinen. De royale, gladde keramische vlakken en de verdekte bevestigingssystemen zorgen voor optimaal reinigingsgemak. Het closet met Rimfree? spoeltechniek zorgt voor een nieuwe standaard in hygiëne en onderhoudsgemak. Het closet is uitgevoerd met een vlak vormgegeven softclose zitting die op natuurlijke wijze in de contouren van het keramiek valt. De PlugFix-bevesting zorgt voor een snelle en eenvoudige montage van de wandclosets. Ook bij het bidet is er keuze voor toepassing van het Clou-systeem.
 
Meubels
De serie Sphinx 420 new biedt verder een uitgebreide keuze aan meubels met een geometrische vormgeving en slimme opbergruimte. De meubels zijn verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit, greige mat (grijs/beige) en in de houtstructuur Scultura grijs. De greeploze laden zijn voorzien van de mechanische Tip-on technologie voor gemakkelijk openen en sluiten, automatische LED-verlichting,  anti-slipmatten en handige lade-indelingen.
De Slim-Line lichtspiegels zijn verkrijgbaar in vijf afmetingen (breedte 40 – 140 cm), voor een exacte afstemming op de wastafels en fonteinen. De geïntegreerde sensorschakelaars zorgen voor een dimbare instelling van de bovenverlichting en voor indirecte verlichting rondom de spiegel. De spiegel is bovendien voorzien van een functie die het beslaan van de spiegel tegen gaat.
 
BV De Sphinx Maastricht, Maastricht, (043) 351 12 00, www.sphinx.nl