Bouw Compleet en Beton Vakdagen Gorinchem slaan handen ineen

Artikel delen

De tiende editie van Bouw Compleet Gorinchem vindt voor het eerst gelijktijdig plaats met de Beton Vakdagen Gorinchem. Beide beurzen zijn met elkaar verbonden en vinden plaats van 9 tot en met 11 september 2014 in Evenementenhal Gorinchem. PROBIN is weer aanwezig met een groot aantal deelnemers met sterke merken.
 
Evenementenhal Gorinchem organiseert op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 september 2014 de tiende editie van Bouw Compleet Gorinchem. In combinatie met Bouw Compleet Hardenberg en Bouw Compleet Venray is er een landelijke dekking, maar wel met een regionaal tintje. De vakbeurs in Gorinchem bestaat sinds 2005 en richt zich met name op bezoekers uit het westen, midden en zuiden van Nederland en België. Bijzonder is dat gelijktijdig de tweejaarlijkse Beton Vakdagen plaatsvinden. Via een doorgang zijn beide beurzen te bezoeken.
Vorige jaren trok deze vakbeurs bijna 10.000 bezoekers. ‘Dit jaar verwachten we mede door het kennisprogramma en de combinatie met de Beton Vakdagen weer veel bezoekers’, zegt Frank Groenewegen, beursorganisator Bouw Compleet Gorinchem. ‘Juist in deze economisch lastige tijd is kennisuitwisseling in de bouw heel belangrijk. Daarom is er weer een kennisprogramma op alle dagen, met talrijke interessante lezingen. Dit kennisprogramma vindt plaats in het kenniscentrum op de beursvloer.’
Volgens Groenewegen begint tot slot de full-service-formule steeds meer bekendheid te krijgen en dat werpt zijn vruchten zeker af:  ‘Exposanten vinden ons concept nog steeds geweldig. Ze hoeven zelf niet te cateren op hun stand, alles wordt geregeld en de sfeer op de beursvloer is goed en laagdrempelig.’
 
Lezing Belastingdienst
Tijdens de beurs zal de Belastingdienst op woensdagavond 10 september van 19:00 uur tot 20:00 uur een presentatie verzorgen over uren en ondernemersfaciliteiten, de eisen die worden gesteld aan uw administratie, zakelijk en privégebruik van auto en bedrijfsbus en de laatste ontwikkelingen bij de VAR verklaring.
 
Probin toont haar diversiteit in A-merken
Wederom maakt Probin de Bouw Compleet. Al vele jaren is Probin zeer prominent aanwezig tijdens  Bouw Compleet in Gorinchem. Deze jaargang is dit niet anders. Sterke merken tonen hun innovaties en noviteiten allen op de Probin stand. De absolute top uit de professionele wereld van (elektrische) gereedschappen, schoeisel, stofvrij werken en hang- en sluitwerk is aanwezig. Namen die de breedte van het assortiment duidelijk weergeven. Variërend van handgereedschappen van Stanley, nat- en droogzuigers van Starmix, luchtdrukgereedschappen van Poppers-Senco, werkkleding van Dunderdon en Fristads, het stoere assortiment kwaliteitsschoenen van Buckler boots en strip- en kabelschoentangen van Klemko. Daarnaast is het ook zeer interessant eens een kijkje te gaan nemen bij Klop Innovations, die innovaties toont op het gebied van voornamelijk stofvrij werken. Verder zal er op de stand van Probin de nieuwe MiTower van Altrex staan. Deze arbo-gekeurde mini-rolsteiger is geschikt voor één persoon. Zowel om op te zetten als om te beklimmen. Deze rolsteiger heeft weinig ruimte nodig en is een ideale oplossing voor iemand die veelal in zijn eentje moet werken.
Deze professionele A-merken zijn innovatief, duurzaam en trachten met probleemoplossers in te spelen op de huidige wensen van de markt. Ze geven antwoord op vragen als: snel en efficiënt bouwen, duurzaamheid, stofvrij werken, veiligheid, verschil in kwaliteit en energiebesparing. Bezoekers kunnen zich met al hun vragen direct richten tot het betreffende merk. Ze kunnen de apparaten en gereedschappen vasthouden en in werking zien. Tijdens hun bezoek krijgen ze een compleet beeld van de mogelijkheden van producten en de meerwaarde van innovaties.
 
Probin Formule
Ook kan men algemeen kennismaken met de voordelen van de Probin-formule. Probin adviseert haar klanten volledig: van het advies tot het zoeken naar de beste maatwerkoplossingen. Elke Probin vestiging heeft haar eigen specialisme, maar door samenwerking zijn de specialismes ook te bundelen. In elke regiovestiging is een kernassortiment van minimaal 15.000 technische producten op voorraad, die via de webshop te bestellen zijn. Hierdoor is men onderscheidend in de levering van een compleet assortiment, waardoor de professional op één adres alles kan verkrijgen. Geen tijdverspilling, altijd verzekerd van innovatieve en besparende oplossingen. Het levert hem een garantie aan efficiency op. Probin heeft vestigingen in Aalsmeer, Amersfoort, Borne, Dronten, Ede, Emmeloord, Goor, Heemstede, Kaatsheuvel, Kampen, Lelystad, Papendrecht, Roelofarendsveen, Soest en Zutphen.
 
Beton Vakdagen
Gelijktijdig met Bouw Compleet Gorinchem vindt ook Beton Vakdagen Gorinchem plaats. Op de beursvloer wordt een doorgang gecreëerd, zodat de bezoekers beide vakbeurzen kunnen bezoeken. Tijdens de Beton Vakdagen is er de mogelijkheid om alle innovaties op het gebied van productie en verwerking van beton te leren kennen. Beton Vakdagen is dan ook dé tweejaarlijkse vakbeurs binnen de betonbranche waar vraag en aanbod bij elkaar komen. De beurs laat noviteiten zien op het gebied van onder meer: betonelementen, bekistingen, betonreparatie, bevestigingen, betonmachines, funderingen, prefab, wapeningsstaal en hulpstoffen.
De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) organiseert ook dit jaar weer een lezingenprogramma rondom bouwen met beton. De VSB bundelt de belangen van bedrijven die actief zijn in de bouw en de industrie, waarbij het leveren van een tijdelijke werkplek op hoogte of bekistingtechnieken centraal staan. Het ledenbestand wordt gevormd door fabrikanten, leveranciers, montagebedrijven en verhuurbedrijven van steigers, aluminium rolsteigers, hefsteigers, ladders, gevelonderhouds- en hangbruginstallaties, bouwliften, hoogwerkers, betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en hun toeleveranciers.