Compacte en flexibele hoogwerkers

Artikel delen

Kraan & Truck Service BV (KTS) heeft tijdens APEX, de vakbeurs op het gebied van mobiele werkplatforms, twee nieuwe producten gepresenteerd: de nieuwe, zelfrijdende rups spinhoogwerker S25 van de Italiaanse fabrikant CMC en de 180 XT II aanhangwagen knikgiekhoogwerker; dat is de tweede generatie van de 180 XT van de Finse fabrikant DINOlift. Beide hoogwerkers zijn compact en flexibel en hebben specifieke pluspunten binnen het vakgebied.
 
Uniek aan de CMC S25 is dat hij een maximale hefcapaciteit van 230 kg combineert met een werkhoogte van 25,3 meter en een eigen gewicht van 3.500 kg. De CMC S25 heeft een maximale reikwijdte van 14 meter en kan 200° links- en rechtsom draaien. De hoogwerker is standaard uitgevoerd met het innovatieve SCS (Self Control System). Dit systeem zorgt er voor dat de hoogwerker automatisch zelf nivelleert en dat het zijdelings bereik en de veiligheid van het platform op meerdere punten wordt gecontroleerd. Dit resulteert in tijdwinst bij het manoeuvreren en een veilig en zeker gevoel voor de gebruiker.
De compacte DINO 180 XT II hoogwerker heeft een maximale werkhoogte van 18 meter. Hij combineert een reikwijdte van 11,2 meter met een hefvermogen van 120 kg. De maximale hefcapaciteit is 215 kg bij een reikwijdte van 9,1 meter. De nieuwe versie van de 180 XT heeft uitvouwbare stempels, waardoor de transportbreedte maar 1,93 meter is. De uitvouwbare stempels zorgen voor een grotere zijdelingse reikwijdte en met de stempels opgevouwen kan de machine gemakkelijk om obstakels heen gemanoeuvreerd worden. Met een eigen gewicht van 2.300 kg kan de DINO 180 XT II gemakkelijk getrokken worden door de meeste bestelbussen.
 
Kraan en Truck Service B.V., Waddinxveen, (0180) 634 165, www.hoogwerkers.net