Maximaal beleven en optimaal besparen

Artikel delen

Besparen door middel van het toepassen van LED-verlichting is gemeengoed geworden. Het toepassen van de juiste LED-oplossing is echter voor velen een uitdaging.

Lichtkwaliteit mag niet lijden onder de noodzaak om energie te besparen. LED moet iets toevoegen, niet iets wegnemen. De LED-lamp met ingebouwde driver die veel toegepast wordt als retrofit oplossing voor halogeen spots lijkt de ideale oplossing. Je vervangt de bestaande lichtbron door een LED-versie en je bent klaar. Maar dan beginnen de problemen; hoe ga ik dimmen?, waarom is de levensduur zo kort?, waarom zijn de lampen onderling afwijkend van kleur?, et cetera.
Om optimale besparing te bieden met behoud van lichtkwaliteit en installatie gemak heeft Klemko de Lumiko LED collectie samengesteld. Deze collectie omvat armaturen ter vervanging van halogeen spot verlichting. Met behoud van lichtkwaliteit, optimale besparing en installatiegemak als uitgangspunten.

Lumiko eigenschappen
De collectie vervangt 20, 35 en 50 Watt halogeen spots. Lumiko combineert diverse LED-technieken in een zeer kleine behuizing met een optimaal lichtbeeld. Binnen de collectie zijn er oplossingen voor algemene verlichting, kast in- en onderbouw en wand inbouw beschikbaar. Tevens zijn er oplossingen met een MR16 maatvoering, voor toepassing in een standaard 50 mm Ø halogeen behuizing.
De Lumiko spots zijn verkrijgbaar in de ‘kleuren’ Extra Warm wit (2700K), Warm wit (3000K) en Natuurlijk wit (4000K) met een behuizing in wit en/of blank geanodiseerd aluminium. De Lumen stromen variëren van 180 tot 500 Lumen met een vermogen van 2,5 tot 6 Watt.
De collectie heeft een gescheiden systeem van driver (voeding) en LED armatuur. Hierdoor ontstaat een systeem waarbij levensduur en kwaliteit over de levensduur geborgd worden. Er kunnen meerdere armaturen op één driver aangesloten worden. Door toepassing van de juiste driver of dimcontroller kan gedimd worden met onder andere DALI, 1-10 Volt, fase aansnijding en DMX. De installateur heeft de volledige vrijheid om zelf zijn installatie samen te stellen. Een snelle en probleemloze installatie is gegarandeerd doordat de Lumiko serie geheel gestekkerd wordt geleverd (plug & Play).

Klemko
www.klemko.nl
Standnr. 315