Multi-functioneel snoerloos (haften-)nagelapparaat

Artikel delen

Met de introductie van de Paslode IM45 GN wordt de Paslode Impulse range van snoerloze nagelapparatuur weer verder uitgebreid. Dit gereedschap is het eerste snoerloze trommel spijkerapparaat dat onder andere geschikt is voor het schieten van klangen voor zinken daken en gevels.

Dankzij de grote range spijkers die in de IM45 GN gebruikt kan worden, is dit apparaat niet zomaar de vervanger van de bestaande Paslode IM200 Hafte, maar gaat het verder in zijn toepassingen. Dit gereedschap kan ook perfect ingezet worden voor bijvoorbeeld het bevestigen van shingles, daktrimmen, houtwerk en gipsplaten tegen hout. Mede hierdoor is dit nagelapparaat multi-inzetbaar.
De machine verwerkt spijkers die op een hoek van 0° met plastic tape op de rol gemonteerd zijn. Het grote voordeel hiervan is dat de nagels niet beschadigd kunnen raken door de verbinding en er geen restmateriaal op het oppervlak achterblijft. De spijkers zitten per 125 stuks op een rol waardoor regelmatig laden van de nagels overbodig is geworden. Andere voordelen zijn onder andere een gemakkelijke diepte-instelling en een goede balans. Bovendien kunnen er maar liefst 2.200 bevestigingen gedaan worden met één acculading en 1.000 bevestigingen per gaspatroon.
Het uitgebreide assortiment spijkers dat in de machine gebruikt kan worden, bestaat onder andere uit een zogenaamde holtrompetkop spijker voor het bevestigen van gipsplaten op hout, een 2,8 mm dikke spijker met speciale kop waardoor de zinkstructuur niet beschadigd wordt en een 2,5 mm dikke spijker voor het bevestigen van houten of composiet gevelbekleding. Nieuw in de range is ook de verwijderbare schroefspijker, ideaal voor tijdelijke bevestigingen, verpakkingen, et cetera. Alle spijkers worden in fuel packs geleverd: spijkers inclusief voldoende gaspatronen in de doos.

Spit Paslode
www.spitpaslode.nl
Standnr. 315