Vorstrandbekisting met staalvezelbeton

Artikel delen

Tijdens Bouw Compleet Hardenberg laat De Hoop Pekso in Hal 1 de Vorstrandbekisting met staalvezelbeton zien. Ook is er een presentatie van het Renomaat concept, waarmee houten vloeren van oude(re) woningen zijn te renoveren.
 
Samenwerking tussen De Hoop Pekso en Bekaert heeft tot een nieuw funderingssysteem geleid. De toepassing van de revolutionaire Dramix® 5D staalvezel in de innovatieve drukvaste EPS Standaardkist en de Vorstrandbekisting zorgen ervoor dat deze fundering toegepast kan worden zonder heipalen en zonder wapeningskorven. De funderingsbekisting is standaard verkrijgbaar in persing EPS 100 en optioneel in de persingen EPS 200 en EPS 300.
In de gemeente Ommen-Hardenberg is M2 Bouw dit voorjaar gestart met de bouw van een bijzondere heuvelwoning. Voor de onderbouw is gebruik gemaakt van de EPS Standaardkist in een hogere druksterkte (EPS 200) voorzien van Dramix® 5D staalvezelbeton. Rick van der Most van M2 Bouw is zeer tevreden: ‘Heipalen waren ongewenst vanwege de slechte toegankelijkheid van de bouwplaats. Na verbetering van de grond was de juiste drukvastheid bereikt en kon er gewerkt worden met drukvaste EPS funderingsbekisting als vorstrandfundering, gecombineerd met een op zand gestorte betonvloer met staalvezelbeton. Wat betreft verwerking en kosten pakte het allemaal heel gunstig uit.’
 
Renomaat renovatievloeren
De Hoop Pekso heeft onlangs ook het Renomaat pakket geïntroduceerd. Renomaat biedt vier verschillende renovatievloeren, geschikt voor de renovatie van oude(re) woningen met houten vloeren. De Renowijzer op de website helpt bij het maken van de keuze voor het juiste systeem.
Nieuw is de Reno Acero, een droog vloersysteem waarbij gewicht en verwerkingssnelheid een grote rol spelen. De stalen liggers wegen slechts 5,3 kilo per strekkende meter en de isolerende EPS vulelementen hebben eveneens een gering gewicht. Afgewerkt komt de totale vloer uit op circa 20 kilo per vierkante meter.
 
De Hoop Pekso BV
www.dehoop-pekso.nl, www.bekaert.com en www.renomaat.nl
Standnr. 149