Accudecoupeerzaag met staafgreep

Artikel delen

Voor draadloos werken en meer flexibiliteit in de werkplaats en op de bouwplaats biedt Bosch nu twee nieuwe accudecoupeerzagen voor professionals aan. De GST 18 V-LI S Professional is de eerste draadloze 18 volt decoupeerzaag van Bosch met staafgreep. En dan is er nog de geoptimaliseerde beugelgreepdecoupeerzaag GST 18 V-LI B Professional.
 
Decoupeerzaag met staafgreep
De staafgreepversie GST 18 V-LI S Professional is voor onderhands zagen geoptimaliseerd en is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van splinterarme uitsnijdingen in werkbladen. Hierbij is een comfortabele bediening gegarandeerd, want met slechts 282 millimeter lengte en 2,4 kilogram gewicht is deze machine de meest compacte accudecoupeerzaag van de 18 voltklasse. Een handgreep aan de staafgreep maakt het voor de vakman mogelijk om bijzonder dicht bij het werkstuk te werken. Het accutoestel ligt beter in de hand en is preciezer te geleiden. Hiertoe draagt ook de geringe greepomvang bij. Wanneer het toestel wordt uitgeschakeld, dan stopt het zaagblad dankzij de autostopfunctie onmiddellijk.
 
Verbeterde beugelgreepdecoupeerzaag
Met de beugelvariant GST 18 V-LI B Professional vervangt Bosch de bestaande zagen van de 14,4 en 18 voltklasse. Net zoals de staafversie is dit toestel bijzonder compact en heel licht (2,4 kg). Dankzij zijn geoptimaliseerde drijfwerkoverbrenging bereikt de zaag een tot 30 procent snellere zaagsnelheid dan het vorige model. Ook de capaciteit van de zaagdiepte werd in vergelijking met de bestaande zagen geoptimaliseerd: met 120 millimeter is deze eveneens 30 procent hoger.
 
Dankzij de CoolPack-techniek kunnen de accu’s van beide machines ook bij intensieve toepassingen hun capaciteit volledig benutten zonder te oververhitten. Daarnaast worden machine en accu door de Electronic Motor Protection (EMP) en Electronic Cell Protection (ECP) tegen overbelasting beschermd en hebben ze zo een langere levensduur. De accudecoupeerzagen zijn in de volgende varianten in de vakhandel verkrijgbaar: in een doos met L-Boxx-inlay voor 249,95 euro en in de L-Boxx inclusief laadapparaat en twee 4,0Ah-accu's voor 429,95 euro. Alle prijzen zijn adviesprijzen, exclusief BTW.
 
Bosch Groep, www.bosch.com