Beton gestort in het werk

Artikel delen

Al kunnen we nog zo goed calculeren, als we werken met de verkeerde normen gaat de calculatie of begroting toch nog mis. Met alle gevolgen van dien. Begroten we te laag, dan nemen we geld mee naar het werk. Is de calculatie te hoog, dan bestaat de kans dat we het werk niet krijgen. In dit artikel aandacht voor de juiste kosten van beton gestort in het werk.
 
Tekst: Ed de Rechteren van Hemert
Nederlands Bouwkosten Instituut
Edrecht@multiconsultants.nl
 
Om goed inzicht te krijgen in de kosten van beton gestort in het werk dient u te beschikken over element- of gebouwgerichte toetsingsgetallen. Op deze wijze kunt u controleren of uw begrotingsbedrag juist is en niet te veel afwijkt van de markt. De toetsingsgetallen zijn verkrijgbaar via  marktprijzen@multiconsultants.nl. De kostengegevens zijn gegeven voor compleet uitgevoerde werkzaamheden. Alle kosten, zoals arbeids-, materiaal-, en materieelkosten zijn opgenomen, exclusief staartkosten en btw.