Bijzondere hybride keukenmengkraan

Artikel delen

HANSA introduceert een aantal nieuwe keukenmengkranen, waaronder de hybride keukenmengkraan HANSAFIT. Deze kraan beschikt over bijzondere elektronica voor de sensorgestuurde functie. Zodra men met de handen de kraan nadert begint het water automatisch te stromen; altijd in de juiste hoeveelheid en aangenaam op temperatuur.
 
De nieuwe hybride mengkraan heeft twee ergonomisch gevormde, goed te bedienen grepen met Soft Touch oppervlak. Daarmee kan de doorstroomhoeveelheid van koud en warm water comfortabel worden ingesteld. Door de aanvullende sensorfunctie stroomt het gemengde water gedurende een vooraf ingestelde tijd. Dit is ideaal voor hygiënisch werken in de keuken of om snel tussendoor even handen wassen. De watertemperatuur kan via de geïntegreerde antracietkleurige ring eenvoudig naar wens worden ingesteld. De ingestelde temperatuur is zichtbaar op de display. De display heeft daarnaast ook een veiligheidsfunctie: deze waarschuwt namelijk wanneer het water nog te heet is en er gevaar voor verbranden bestaat.
Zodra men met de handen de kraan nadert begint het water automatisch te stromen; altijd in de juiste hoeveelheid en aangenaam op temperatuur. Dit comfortabele en zuinige gebruik van water en energie wordt mogelijk gemaakt door de contactloze sensortechniek. Hierbij wordt de afstand tussen de sensoren en een object direct gemeten. Deze techniek verschilt van de gebruikelijke infrarood sensoren, die reageren op de reflectie van een object. De sensoren van HANSA zijn veel minder gevoelig voor storende invloeden zoals schemerlicht. Het water stroomt uit de kraan zodra de hand zich in een bepaalde zone onder de uitloop bevindt. De contactloze mengkraan heeft nog een ander voordeel: doordat de doorstroom automatisch stopt, kan de kraan nooit onbeheerd open blijven staan. Dit draagt bij aan een zuinige omgang met drinkwater en verhoogt de veiligheid. Het overlopen van water is uitgesloten, ook bij een verstopte afvoer.
Tot het HANSAFIT-assortiment voor de keuken behoren twee hybride mengkranen voor de gootsteen waarvan één met elektronische stopkraan voor de vaatwasser. Naast de hybride mengkraan biedt HANSA nieuwe mengkranen in de series HANSAVANTIS, HANSAPINTO en HANSAPOLO.
 
HANSA Nederland B.V., Nijkerk, (033) 246 34 63, www.hansanederland.nl