Buitengevel-isolatiesysteem met steenstrips

Artikel delen

Daas ID Wall is een innovatieve oplossing voor het isoleren van buitenmuren, afgewerkt met steenstrips van Daas Baksteen. Dit systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw en renovatie.
 
De geëngineerde Grafiet-EPS plaat wordt in de fabriek al voorzien van een wapeningsnet, afgewerkt met een cement cacheerlaag. Hierdoor ontstaat een ademende, maar eveneens waterkerende laag. Deze laag verhindert het indringen van vocht in de constructie; een veel gehoorde klacht bij soortgelijke systemen. Eveneens zorgt de cacheringslaag voor de maximale hechting van de baksteenstrips in een minder weersafhankelijke omgeving.
Het systeem wordt eerst tegen een achterconstructie verlijmd en vervolgens mechanisch bevestigd. De aansluitingsnaden zijn verjongd en worden met dezelfde mortel waarmee de steenstrips worden geplaatst, volledig vlak afgestreken. Aansluitend worden de steenstrips geplaatst. Nadat de steenstrips zijn verlijmd wordt de gevel gevoegd. Het resultaat is een duurzame geïsoleerde bakstenen gevel, licht in gewicht, toepasbaar op de bestaande fundatie en passend in ieder straatbeeld.
ID Wall geeft volledige vrijheid van metselverbanden, steenformaten. Het systeem laat in bestaande situaties een natuurlijke maatverdeling toe waarbij borstweringen, kozijnaansluitingen en lagenverdelingen zich optisch gelijk verhouden aan traditioneel metselwerk. Iedere gewenste Rc-waarde is leverbaar. Daas ID Wall is een samenwerking tussen Isomo en Daas Baksteen.
 
Daas Baksteen Zeddam B.V., Azewijn, (0314) 65 16 44, www.daasbaksteen.nl