Calculatiesoftware voor schroeven

Artikel delen

HECO biedt ontwerpers, statistici en handwerkers binnen 24 uur hulp bij het uitvoeren van alle bouwberekeningen. Daarnaast kunnen professionals op de website van HECO de calculatiesoftware HCS 3.0 gratis downloaden voor eigen gebruik. Met behulp van deze software beschikt de gebruiker in een aantal stappen over alle belangrijke informatie over het gebruik van schroeven voor de geplande bouwwerkzaamheden. Aan de software zijn nieuwe functionaliteiten toegevoegd, onder andere voor dwarskrachtversterkingen.
 
In het houtbouw-calculatiedeel van de HCS 3.0 is de berekening van de hoofd- en dwarsbalken uitgebreid. Vanaf nu kunnen bouwdelen ook in 3D getoond worden en wordt de verbinding of de onderconstructie beter gesimuleerd. Daarnaast is de calculatiemodule voor dakspantverbindingen compleet nieuw. Deze gebruiksvriendelijk module levert snel en precies de benodigde cijfers voor deze speciale toepassing in de houtbouw.
Aan de vernieuwde software zijn tevens parameters toegevoegd voor de berekening van dakspanten, waarbij de verbindingen op afschuiving gebaseerd zijn. De berekening wordt gemaakt aan de hand van de HECO-Topix Therm. De tengels die bij deze constructie worden gebruikt, kunnen met deze schroef in één schroefbeweging door de isolatie op de onderconstructie geschroefd worden. De HCS 3.0 geeft het aantal schroeven aan en in welke afmetingen deze nodig zijn.
Voor het komende jaar staan verschillende nieuwe modules op de planning. Het is daarom belangrijk dat de gebruikers hun versie van de HECO-software regelmatig updaten. 
 
Agent: Jac. Lowie & Zoon bv, Soest, (035) 541 59 58, www.heco-schrauben.de/nl