CRH Bouwmaterialen laat klanten plussen met BouwBewust

Artikel delen

‘Jij plust met BouwBewust’ is de slogan die hoort bij BouwBewust, het nieuwe concept waarmee CRH Bouwmaterialen klanten ondersteunt om duurzaam winstgevend te bouwen. Het bevat producten, diensten en oplossingen waarmee aannemers en zzp’ers kennis en handige tools krijgen aangereikt om succesvol te blijven in een veranderende markt. Aandacht voor bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van de leefomgeving staan daarbij centraal. Slimbouwen dus en daar houden we bij BouwTotaal van!
 
De bouw moet duurzamer, de overheid eist het, dus opdrachtgevers verlangen het. Dit vraagt om een andere manier van bouwen en leidt tot nieuwe diensten en producten voor de aannemer en zzp’er. CRH Bouwmaterialen speelt hier met BouwBewust op in en helpt klanten slimmer en makkelijker te werken in deze markt. Met deze kennis kunnen de klanten van CRH zich onderscheiden om vervolgens hun opdrachtgevers weer te helpen bij het maken van bewuste en duurzame keuzes. In BouwBewust bundelt CRH Bouwmaterialen alle kennis en middelen op het gebied van duurzame materialen, logistiek, afvalretour, renoveren, kennis en veiligheid.
 

Onderdelen BouwBewust

 

  • Materialen. Assortiment van duurzame materialen, bestaande uit producten met een DUBOkeur, Cradle to Cradle, FSC, PEFC en CARB keurmerk. Voordelen: hoge scores behalen bij gemeentelijke opdrachten, BREEAM en aanbestedingen.
  • Logistiek. Via HUB’s reduceren van transportbewegingen naar en van de bouw en in één keer just in time leveren van alle materialen. Sjouwploegen, containers en leveren op hoogte ontlasten de bebouwde omgeving. Voordelen: Bereikbaar, Leefbaar en Veilig houden van bebouwde omgevingen en CO2-reductie, om zo de kansen bij aanbestedingen en vergunningverlening te vergroten.
  • Afvalretour. In de unieke BouwBewust Box (past op de steiger) levert CRH bouwmaterialen en neemt daarin direct afval gescheiden retour. Scheelt transportkilometers en het scheiden van afval verlaagt de kosten aanzienlijk. Voordelen: ook op kleine bouwplaatsen afval scheiden. Lagere afvalkosten, bespaart precariokosten, tijd en reduceert de CO2-uitstoot.
  • Renoveren. Handige online rekentool met advies en kostenbesparingsindicatie om een woning energiezuinig te renoveren. Speciale BouwBewust shops en trainingen. Voordelen: makkelijk en snel een advies uitbrengen om een woning naar een beter energielabel te krijgen, inclusief terugverdientijd voor uw opdrachtgevers.
  • Kennis. Getrainde duurzaamheidsadviseurs in de BouwBewust shops en trainingen voor klanten. Zij kunnen bovendien hun kennis vergroten door de actuele informatie over duurzaam bouwen op bouwbewust.com te bekijken. Voordelen: altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparend renoveren en duurzaamheid. De klant hoeft minder uit te zoeken, kan sneller aan de slag en vergroot hiermee zijn kansen bij aanbestedingen en vergunningverlening.
  • Veiligheid. Informatie, advies, materialen en gereedschappen om veilig en gezond te werken. Voordelen: Bescherming van het belangrijkste kapitaal van de CRH-klanten, namelijk hun eigen lichaam. Bewuster omgaan met de eigen veiligheid, die van collega’s en de bouwomgeving. De risico’s op ongevallen en boetes verminderen.
  • Samen aanbesteden. Het Samen Aanbesteden document helpt CRH-klanten bij aanbestedingen. Alle BouwBewust activiteiten zijn vertaald naar het Bereikbaar, Leefbaar en Veilig houden van de bouwomgeving voor bewoners. Voordelen: door samenwerking EMVI-aanbestedingen winnen en in goede harmonie met bewoners bouwen.

 
Meer weten? Kijk op www.bouwbewust.com.