Eerste gasvrije, accuconstructietacker met twee snelheden

Artikel delen

De DCN692 accuconstructietacker van DEWALT heeft twee snelheidsinstellingen, waardoor de gebruiker de gereedschapsprestaties kan afstemmen op de te schieten nagel. Deze machine schiet 850 nagels per lading, dankzij een koolborstelloze motor, intelligente elektronica en een nieuw accupakket met een hoge capaciteit van 5,0 Ah.
 
De koolborstelloze motor levert een uitzonderlijk vermogen en constante prestaties, zonder de noodzaak van dure gasbekrachtiging. De gebruiker wordt niet blootgesteld aan schadelijke gassen en het kenmerkende tijdsverlies door reiniging en onderhoud vervalt. Daarnaast maakt de borstelloze motor een compact ontwerp van het gereedschap mogelijk, zodat het makkelijk kan worden gebruikt binnen krappe ruimten. Bovendien is DCN692 het eerste model in het DEWALT accuprogramma waarbij borstelloze motortechnologie wordt gecombineerd met de nieuwe XR 5,0Ah lithium-ion accu’s. Dit verhoogt de gebruiksduur tot 850 nagels per lading.
Dankzij twee snelheden, geoptimaliseerd voor verschillende nagellengten, kan de gebruiker de 5,0Ah acculading erg efficiënt gebruiken voor een maximale gebruiksduur. Voor kortere nagels (50 – 70 mm) is minder kracht nodig bij volledig inschieten, dus zal snelheidsinstelling 1 de gebruiker minder trillingen/terugslag geven en zorgen voor een hogere schietsnelheid, terwijl het gereedschap wordt beschermd tegen het opnemen van overtollige energie. Snelheidsinstelling 2 is ontworpen voor het volledig en constant inschieten van langere nagels (70 – 90 mm), vergelijkbaar met een pneumatische tacker.
Gebruikers kunnen verder kiezen tussen een stoot- (twee nagels per seconde) of reeks-schietmodus. Ook kan de nageldiepte bij het schieten in verschillende materiaaltypen worden ingesteld. Met de machine kunnen zowel papiergebonden als draadgebonden nagels (30°-34°), geclipte en off center ronde kop nagels van allerlei merken, inclusief DEWALT constructienagels, worden verwerkt. De machine wordt geleverd met een onbeperkte garantie (na registratie, standaard is één jaar) van drie jaar en een niet goed geld terug garantie van 30 dagen. De adviesprijs van de DEWALT DCN692P2 is € 729,- incl. BTW.
 
DEWALT, Born, (0164) 28 30 63, www.dewalt.nl